Дали знаете дане има опција од болница да се подигаат клексани напишани од гинеколог бесплатно или да одиме да не боцкаат таму со нивни инекции?
I jas go imam homozigot, nikogas ne mk kaza ni ginekolog ni transfuziolog deka e rizik faktor za karcinom. Od kade ova?
Барав на нет објаснување на тие мутации што ги имам и така на англиски нешто cause cancer баш на тој pai-1 4g/5g Јас ги имам овие ако хетерозигот: F13 i FGB хомозигот: PAI-1 i MTHFR 1298 Прва бременост помина ок со 37 клексани а тие мутации сега ги проверив и не ги разбирам Само трансфузиологот Бојан беше замена на Флорије Рака И тој само рече ете ти 30 клексани колку кила имаш реков 48, имаш проблем со вени реков не, и толку оди кај матична гин таа исто ќе ти каже што треба
Помалку читај на интернет, свашта ќе наидеш. Јани со еден збор кажа ништо не е страшно а Нино убаво ми објасни дека ништо не е што ми го загрозува животот, ама рече како превентива за мое здравје да си земам аспирин. А за вакво нешто никој ништо не спомнал, па добри 75% сме со него, а колку има што не испитале. Опушти се и читај што за бебе ќе купиш. Вака само стрес и страв ќе се полниш. Убави месеци се пред тебе
Zdravo,moite ispitani genetski mutacii gi imam ispitano uste pred invitro,megutoa nese razbiram kade gledate za skrateni vreminja,inace lazarevski so prvoto invitro mi prepisa kleksani posle punkcija do test.Gi vmetnuvam rezultatite pa koj se razbira neka mi pise.
Со мутиран хомозигот и зголемено ниво на PAI-1 ми кажаа дека шансите се премали за природно забременување. Спротивно искуство некоја од вас?
Кој ти кажа ова? Колку ти е зголемено? Јас од прва останав трудна а уште ги чекав рез од ПАИ зошто дополнително го испитував. Само не бев покриена со терапија на врме, затоа имав абортус. Аспирин пред обиди не пиев не ми кажа докторката, упорна беше дека не се страшни тие мутации. Затоа Јани ме опраи со време, фала му.
По оваа сума што ми ја кажуваш, околу 65 % враќаат. Или калкулираат 70% од набавна евентуално. Како и да е треба да е фул рефундација ама ајде, знаеме каде живееме. Да му е страв на човек да затрудни во МК