Здраво, денес земав резултат се. Е ок само АФА ми е90 а нормално до 20 Ве молам искуства Матичниот гин ми рече аспирин од 100мг секојден ништо друго се плашам изледс од тоа неможам да забременам, на нет читав многу лоши последици прогнози итн
Zdravo na site. Pred edna godina spontan abortus napraviv ispituvanje za trombofilija vo biotek i rezultatite bea teska forma na hemofilija .maticnata ne me pusti na transfuziolog mi dade terapija aspirin po 1 na dva dena metil folat i metil b12 dodeka da ostanan bremena i odma stom ke doznaam za bremnost so kleksani.prasanjeto mi e dali samo ginekolog prepisuva kleksani oli prvo treba konsultacija so transfuzilog.i dali nekoj se soocil so ova mutacija i isturkal zdrava bremenost.danapomenam veke imam edno dete od 6 godini se bese vo red so bremenosta bez nikakvov problem i bez terapija bodejli togas nemav nikakov problemnitu pokaceni dedimeri za sega da ispadne teska forma na hemofilija...
Сигурна си дека станува збор за хемофилија? Да не си измешала термини? Тромбофилија е скроз различно од хемофилија, а за хемофилија третман не е ни аспирин, ни клексан.
Na rezultatot od laboratprija posuva F7mutiran hemozihot.namalena ekspresija na faktor 7 vo krvta.Namalen rizik za miokarden infarkt. Poteska forma na hemofilija. I ginelologot mi ja dede taa terapija a jas se somnevam deka sum bremena.
Да не куцам, изгуглај што значи хемофилија. Закажи си обавезно на трансфузиолог, батали ја матичната. Иди со резултатите кај општиот матичен, тој нека ти даде упат.
Ова е вродена состојба, значи истото си го имала и во првата бременост. Најдобро е консултација со стручен лекар за оваа работа.
Zdravo devojki Imam upat za na imunologija i transfuziologija pa me interesira dali za zemanje krv treba da sum gladna i zedna ili nema nikakva vrska toa. Pozdrav
Добра вечер женски Некоја со слични мутации како овие каква терапија земала после трансфер Ова ми е трето ивф
Здраво ме интересира дали некој имал спонтан и покрај терапија или не е можно. И др каде го ставате клексаните дали во рака или во стомак и дали е подобро во стомак или нека веза?! И дали цела бременост се ставаат или до одреден период
За спонтан лично јас имав од несоодветна тарапија. После 7 месеци останав пак бремена и со клексан од позитивен тест и аспирин терам 36та недела. На почетокот ги ставав во стомак ( бремена) дур не ми порасна, а сега ги ставам во рака. Во стомак мене ми беше полесно и понеболно. А сега дека сама се боцкам се во лева рака ги боцкам. Трансфузиолог и гинеколог одлучуваат до кога и колку ќе ставаш. Аспирин пиев до 30та недела, а клексан ми рекоа до 38ма да примам но се зависи од мутации што имаш и твојата историја. Консултација со трансфузилог и гинеколог ти е најдобра опција.
Здраво дали некоја го имала ова искуство После трансфер докторот дава по 1 клексан на ден од 0.4 и аспирин , а трансфузиологот ми вика по 2 на ден исто од 0.4. Сеуште чекам за позитивен тест. Кого да го слушам сега инаку трансфузиологот е Јани
Да ве прашам дали на некоја и се има случено да и тече крв од нос после употреба на аспирин. Месец дена како го пијам и еве веќе втор пат ми тече крв од нос. Ќе се консултирам со Јани секако ама ме интересираше ваше мислење.
Можно е. Зошто е зголемена циркулација па лесно пукаат капилари. Иначе аспиринот ако смета појавува крварење во желудник. Но кај некои смета и кога ќе останат бремени прокрвавуваат како во мојот случај.