Da na mene, Kolko sto se sekavam trombocitite se namaluvaat vo bremenost I ginekologot mi Kaza toa E normalno vo bremenost mislam vo vtor trimester
Znaci vo bremenost trombocitite blago se namaluvaat I toa E fizioloska normalna sostojba. Ali najdobro da Si razgovaras so tvojot doktor sekako oti on najdobro znae dali treba intervencija ili ne zavisno sekako kolku se namaleni vo tvojata situacija
Absolutno ne mi gi prekinaa. Zosto? Kleksanite ne predizvikuvaat namaluvanje na trombocitite? Bremenosta sama od sebe predizvikuva blaga trombocitopenia, toa E normalna sostojba kaj sekoja bremena Zena taka mi objasni mojot doktor.
Дали некој испитувал тромбофилија на институт за имунологија? Така ми гласи упатот, но не знам кои параметри се испитуваат и кога резултати?
Sakam samo vi predlozam transfuziolog na kogu mu treba, Dr Pavlina od Remedika, znaci kakva zena, nemam zborovi, znaci detalna, covecna, zlatna zena, kakov pristap ima, sekogash tuka da pomogne za se, najtopla preporaka za Dr. Pavilna, kakov pristap ima, odusevena sum od zenata, sakam da vi ja predlozam iako sigurno site sto bile ke go kazat istoto, kako majka ja gledam zenata, tolku e grizliva, nezna i vnimatelna.
Da Istoto go Kaza I moja drugarka Koja E kaj nea pacient. I ona E so trombofilija I E prezadovolna od Dr Gerasimova
Здраво, Дали може некоја од вас што прави рефундација на клексани да ми испрати пример како треба да изгледа потврдата од матичен лекар и дополнително брза помош/дежурни амбуланти? Мојата матична (во случајов општ лекар бидејќи имам поблизок контакт со неа) не знае како да го напише, дали секој ден (Март 1,2,3,4,5,9 итн) или се става период од-до, а само на потврдата од брза помош се специфицираат датумите од викенд/државни празници. Ви благодарам
Јас рефундирам ама немам лист да ти сликам ми дава матичниот гинеколог мене и носам одма во фонд .. незнам за матичен општ дали може да ти даде ..
Може да ти пише општ матичен. Јас прошла бременост со потврда од опшѕ матичен рефундирав. Нека се води по фискалните да не утнете дата, таа и таа пациентка со тој и тој матичен број примаше клексани од на пример 01.03. до 21.03. Пазете убаво на датите, првиот ден на боцкање да е ист или после фискалната.
Мојата изгледа вака : Лекарски извештај Име, татково име, презиме Адреса: DG: Дијагноза (koja nedela od bremenosta si bila koga si gi kupila kleksanite) Мислење: пациентката примила антикоагулантна терапија со Amp. Fraxiparine 0.6-2×2 (30 ампули) од датум до датум по препорака на трансфузиолог и гинеколог. Потврдата се издава заради рефундирање на средства Скопје, датум Печат Потпис Лекар
Zdravo,mojot izvestaj od Jani e na 11.03 a kleksanite gi kupiv na 15.03 a pocnav dase bockam na 16.03.2024.Pisuva 50 dena dase primaat dali so toj izvestaj treba dagi pominam site kleksani ili nemora da pominat 50 dena
Здраво Сега се боцнав клексан во стомак и ми истече крв колку големи 2 точки кога ја извадив иглата, се исплашив да не е нешто опасно или некое внатрешно крварење, а инаку углата не влезе цела туку до пола нешто како да кочеше внатре и си ја испуштив течноста Дали на вас ви се случило вака тие што боцкате?
Не можам да ти го сфатам прашањето. Со извештајот можеш да ги купуваш клексаните сецкано, не мораш сите наеднаш. Ако прашуваш за рефундација, мора да ги примиш сите и да поминат 50 дена.
Toa mi bese prasanjeto,dali treba da cekam 50 dena da pominat pa da podadam za refundacija.i dali kemi vazi izvestajot od 11 mart a jas gi kupiv i pocnav na 15 mart dagi primam