Да, ќе важат, само да не се купени пред датумот на извештајот. Кога ќе ги примиш сите ќе поднесеш за рефундација. Знаеш дека ти требаат и потписи од матичен гинеколог дека си ги примала секој ден? И фискална и сметкопотврда од купените клексани?
Zdravo, do koga se bockavte so kleksanite vo stomak? 22+ sum i na posledniot pregled zaboraviv da prasam dali seuste vo stomak.
Jas celo vreme vo raka gore se bockav koga primav i trudna so prvoto od 20 ta nedela do posle porogjaj 2 nedeli, i sega so vtoroto na početok samo koga beše do 12 nedela isto. Nikogaš vo stomak
Јас до пред 4 дена се боцкав во стомак, 27ма недела сум. Видов сум се помодрела, па језа ме фати и сега во рака се боцкам.
Јас до 17-18 недела после тоа ми рече Јани на друго место зашѕо веќе неможе да се фати (штипне) кожичка и бебо е веќе до папук па не треба 90° да се боцка и почнав тогаш во рака
Kako gi bockate kleksanite vo stomak,jas se bockam pravo okolu papukot.Vo raka i noga znam deka e pod agol,ama stomak mi kazaa pravo dase bockam,valda se bockam pravilno
Во рака како сами можете да се боцкате, и јас сама во стомак се боцкав ама во рака кога че треба не знам како..
Без штипење. Земаш клексанот го брцаш во надлактица и стискаш како пенкало. Вчера на маж му дадов да ме боцне, ќе го отепав колку ме болеше. Веќе се сама ќе си терам.
Читав штипки да ставиш едно 2 и ставаш, јас прво би во нога дека местото е полесно за вршење на работата Ама лошо е што воопшто сало немам ни во раце ни во нозе а во стомак ми остана од прва бременост малце па таму за сега некако си терам Од колку боцкаш?
Не сум бремена, за претходна бременост. Сега за следна ќе треба најверојатно до крај, па ве читам дексжа после некој месец не бива во стомак, па не знам како сама во рака ќе се боцкам. Јас и за во стомак се плашев па после сама без гајле терав, кога се мора, свикне човек.
Да, верувај мислам дека нема човек како мене да се плаши од игли, кога ми соопштија за клексани дека до крај се шокирав, разочарав и тие мутации како од небо да паднаа. И јас уште малку нема да можам во стомак гледам и крварам мн болки плус, ќе видам во нога да прашам како. Со лесно само и убави вести дај Боже и резултати
Ne se bockaat pravo okolu papokot, treba najmalku 5 cm podaleku od papok vidi slika podole Kade se vbrizguva Kleksan
Naprotiv treba da stipnes pa posle vbrizguvas inaku Moze I muskulno da se vbrizgaat a tie se potkozni inekcii. Taka da obavezno stipka pa posle se injektira
Jas se bockav od pocetok do kraj t.e. Pred bremenost, niz cela bremenost I 6 nedeli po poragaj isklucitelno Samo vo stomak. Stip, potfatis malko od kozickata so Edna raka a so drugata raka bockas
Подобро е со штипење да ама игличе од клексан не ти стига до мусул, па како сакаш боди се, премало е.