Кој си имал мака си знае се, затоа прво пишав тука фала ти ке чекам термин за Јани и ке правам трансфер следен месец
Доколку се одлучам за приватно, ако не најдам на државно кај Јани За рефундација дали може да ми даде некој од државно од гинекологија пример или само трансфузиолог ке мора
Доколку се одлучам за приватно, ако не најдам на државно кај Јани За рефундација дали може да ми даде некој од државно од гинекологија пример или само трансфузиолог ке мора
Да од Гак го важат за редундирањето од гинекологот само незнам они не се стручни толку многу за мутации па дали ќе ти дадат цела терапија за мутациите твој. Да не треба освен клексани и метил фолат метил б12 аспирин ..
Kaj nea treba Samo obicna folna I obicna B12 nema potreba za metilirani vitamini zatoa sto site geni za metilacija I se normalni taka da Neka go pokaze rezultatot ke vidat ona Deka nema potreba od metilirani vitamini tuku Samo kleksani za Factor 7 ( vrodena trombofilija) . Site imame razlicni mutacii, terapijata idealno treba da bide spored rezultatot ne E kaj site se Isto NEMA potreba od skapi vitamini,se Nadevam strucni se da razberat Ako ne najdobro Jani da donese odluka za terapija toj E najstrucen sigurno I ke I objasni najdobro
Да да, кај мене има и мутација на MTHRF што значи мора да примам и метилифолна,метил б12 и секако клексани.
Здраво, ќе може да ми каже некоја што примала по 2 клексани дневно, потврдата за примени клексани од матичен гинеколог како гласи? Ви нагласуваат дека два клексани се примани во одредениот период или…? Благодарам
Јас од општ лекар земам, не е нагласено по колку клексани на ден, туку вкупно на пример 60 клексани во период од датум до датум.
Јани има пуштено термин, матичната ми фатила термин ми јави пред некој саат Само ме интересира кај Петановски сум ми кажа мутации не сметат при забременување сметаат во бременост од како ке дојде бременоста Сега малку не ми јасно но ај да верувам на него па ке видам и со Јани
Јас сум со мутации F5, MTHFR 677, MTRR и PAI. Двете деца ги направив од прва, до душа второво не ни знам точни како го направив . Во бременост и со првото и со второво сега, димерите се качуваат многу и сум на клексани. Може не дај боже спонтани, компликации, тромб да те акне за време и после пораѓај. Затоа така ти кажал.
Испитав и дд димери и аптт во ред ми се, ми кажа ако сум со мутации само аспирин , а ја сум со ф7, паи , фгб хетерозигот А има членки кои се на клексан не само аспири, можеби после бременост ке ми даде баш збунувачки ама сепак доктори се повеќе треба верба во нив
Фала ти, во бунило бев бидејки некој се од почетокот некој во тек на бременост почнуваат некој пред бременост, мислев сите со Паи мутација пред бременост почнуваат, ке видам секако и мислење од двајца доктори и од трансфузиологот закажав и кај Нинослав во систина и кај Јани од страв
Девојки, дали правевте тест за тромбофилија на ваша иницијатива или по препорака од доктор? Планираме бебенце и сакам да проверам, па сега не знам дали да го прашам гинекологот или да одам директно во Avicena . Немам спонтани досега, сакав превентивно да си проверам. Што би ме посоветувале?
Оди директно и провери си. Може да имаш тромбофилија, а гинекологот ќе ти рече дека немаш потреба штом до сега си немала спонтани.
Испитај си чим планирате бебенце за да немаш проблем понатаму недај боже, чим направиш и земеш резултати ако имаш мутација директ закажи си термин на трансфузиологија мој совет кај Јани бидејќи за бременост со мутации он е врв. Јас пред да дознаам дека имам мутации имав два спонтани поради нив, од позитивен тест сум со терапија која ми ја даде Јани и он ме води еве фала богу веќе 25недела. Со среќа
Jас сама си барав, гинекологот ништо не ми кажа, што читав тука. Откако ги земав резултатите бев на трансфузиолог со упат од општ матичен.
извини вака Нинослав од систина ми кажа исто од позитивен тест клексани а пред тоа имам сега трансфер неми даде клексани страв ми е читам членки пред трансфер почнале имам Паи1 хетерозигот и ф7 и на мисла ми е ти како си уште пред или после бременост и какви мутации имаш