Ne se sekavam Dali mi merea cervix? Kolku sto znam nikakvi ispituvanja ne pravea vaginalno so izgovor toa E rizicno ke vnele bakterii nemalo potreba vo bremenost itn Sega ne znam Ako Moze da se izmeri preku 4d scan Moze mi merele
Bolnicite Im se sredeni, imaat podobro zdravstvo vo smisla na infrastruktura I oprema ama doktori strucni I bistri ginekolozi in vitro specijalisti I transfuziolozi se nekolku veka nanazad. Nasite se mnogu pobistri
Здраво, имам неколку прашања, после спонтан колку време треба да помине за да почнам со испитувања на генетски мутации, дали има правило кога се испитуваат или може било кога (како на пример хормони што се испитуваат за време на добиено) и како е процесот после тоа во државна дали насабјале рано се оди дали е со термин... Матичниот ми рече три месеци да поминат па да одам кај него ама јас сакам порано да почнам, освен ако нема посебна причина некоја затоа сакам и од вас да слушнам мислење кога сте почнале вие Кај мене еден месец помина веќе.
Било кога можеш, не се поврзани со циклус, матичен гинеколог дава упат, побарај за на трансфузиологија, мене не ми даде матичната за таму, ми даде за во МАНУ 450 ден. е, од денес се јавив за утре, на трансфузиологија не знам како е, резултатите ми беа готови за 2-3 недели, и откако ги земав отидов на трансфузиолог со упат од општ матичен со термин. Приватно во Авицена 2.900 ден. е.
И јас почнав веднаш со испитувања. Torch направив после 3 недели, генетски мутации за тромбофилија по еден месец. За мутации можеш било кој ден од циклус. Јас испитував на трансфузиологија, со упат од матичен гинеколог кај трансфузиолог, со термин. Трансфузиологот ќе ти издаде упат и ќе испиташ вродена и стекната тромбофилија.
Дали на некој што сте правеле кариотип додека сте чекале резултат ви се јавиле да ги побараат и родителите да дадат крв?
Обично ако има проблем со кариотипот ги бараат и родителите да проверат дали промената е наследена од нив или за првпат се појавува кај пациентот.
Па претпоставувам дека има некој проблем штом бараат , има ли некој такво искуство што би било да ми објасни.
А да си барате да се повторат кариотипите? Мене првиот пат не ми изолираат доволно днк и не можеа 21 хромозом да го видат па ме пребоцкаа пак и се беше во ред
Zdravo na site , posle abortus vo 7 nedela doktorkata mi preporaca da ispitam trombofilija panel i ova mi se rezultatite. Ve molam za sovet (i dali treba da pravam dopolnitelni ispituvanja)
Здраво на сите, после абортус во 7-ма недела докторката ми препорача да направам тромбофилија панел. Резултатите ми се: *FV 1299 Хетерозиготен носител; *MTHFR 677 Хетерозиготен носител и PAI-1 4G/4G. Ќе ве замолам од искуство за совет дали се страшни овие муатации, дали треба да правам дополнителни испитувања и каде
Da kaj mene bese taka situacija, na soprugot roditelite bea i gi proverija i niv, izleze toa sto se prikazalo deka go ima i tatkomu, rodil zdravo pravo dete mojov soprug taka sto nema nikakov problem
Kje bide, dokolku se pojavuva i kaj nekoj od roditelite ne e problem. Toa sateliti gi vikaat, kako razlichno oboeni od toa sto treba. Na 21vi hromozom
Сеуште чекаме резултати,поим немам што би можело да биде само се јавија да оди и таткото на сопругот.