Аспиринот го пијам кога ќе ми текне во денот, само гледам да не е два пати во 24 часа. Татко ми ми вика дека мисли дека аспирин се пиел сабајле? Има врска?
Ве молам ако може да ме упатите. Денес бев на трасфузиологија и докторката ми ја продолжи терапијата за следни два месеци, ми даде извештај на кој го пишува тоа. Дали тој извештај од трансфузиологија и потврдата од матичен гинеколог ми се доволни за да поднесам за рефундација?
Рецепта ти треба од матичен,со потписи и фискална до сметкопотврда,ќе поднесеш кога ќе завршиш со терапија.
Зошто рецепта? Каде ви бараат ова? Клексаните спаѓаат во лекови од болничка листа. Документите од Колона Б треба да се поднесат, во случајов точки 1, 3, 4, 5. 300 клексани имам рефундиранo, рецепта не сум носела затоа што не треба. @i13dk
Девојки повторно јас сеуште неможам да извадам извештај за клексани, од трансфузиологија викаат дека по ново не давале извештаи на трудници а ве читам тука дека сите земате извештај од трансфузиолог. Дали некоја што била скоро и е повеќе упатена може да ми каже каде да одам имам направено комплет хемостаза со ддимери кои се покачени термини за трансфузиологија на клиника нема и не дозволува приоритетен, а во 8 септември само на 15 јули има доктор.
Во Велес ми бараат рецепта со позади потписи од доктор и печат,каде што ги примаш за секој ден поединечно,јас сама се боцкам матичниот само ми дава со потписи и печати,јас датуми пишувам. Минатата бременост така носев,еве сега и оваа.
Здраво на сите, со која шифра матичните гинеколози ви издаваат упат за гинеколог специјалист за извештај за клексани? Благодарам однапред.
Како ќе им текне прават... Рецепт не треба, само потврда дека се примени. Ама џабе изгледа да се објаснуваш, само време ќе изгубиш.
И јас сум од Велес , сакам да те прашам дали најде клексани по аптеките , мене ми дадоа во аптека Inhixa како замена, би требало да е истото дејство ни сепак ми е во мисла дали ако најдам клексан следниот месец можам да сменам ако сум почнала со овие другиве? Ти што примаш
Клексани јас примам,ако можеш да се договориш во некоја аптека 3-4 дена пред да одиш да ти препишат да ти чуваат или да порачаат,јас така правев и скоро стално наоѓав,само еднаш фраксипин 15 примив,за толку немаше клексани.Еве и сега така ќе правам.
Здраво девојки, Јас се спремам за прво ИВФ. Пишува и во групата Вонтелесно оплодување, но сè уште не добив одговор, па се надевам дека некоја од вас ќе може да ми помогне. Повеќето анализи подолу ги најдов благодарени на членките па ме интересира дали некој од вас ги има направено преку матична во поскоро период и дали се успева да се закаже термини во државна. Исто така, за колку време се добиваат резултатите? Трансфузиологија: Хемостаза, Димери, АФА, ANA, ЛУПУС и Cross match Имунологија и хумана генетика: Автоантитела, Мутациија на гени (17 гени за артериски и тромбоцитни нарушувања), Антисперални антитела, Антиоваријални антитела, ХЛА типизација (Сопругот: Антисперални антитела, мутации на гени, хла типизација) Со среќа на сите и однапред Ви благодарам!
Првите на трансфузиологија ги правев со упат од матичен гинеколог нема термини само ти дава упат резултати има за 7до10дена За мутации правев во авицена за 2 дена резултати околу 2800,3000ден платив
Za prvite moze so upat od maticen ginekolog bez termin za vtorite moze isto na klinika neka pise nekoja shifra kaj mene bese neplodnost i koga otidov tamu sami mi ponudija sto da ispitam, fini se. Voglavno sekakvi antitela vklucuvajki i tiroidni, vitamin d, homocistein. Soprugot nisto ne ispita Ne pravi hla tipizacija ne e nisto dokazano i zastareno ispituvanje go smetaat deka ne vlijae na zabremenuvanje. Ke ti kazat i tamu. Ne davaj pari za toa. Jas go napraviv na transfuziologija i kovacevski mi se razvika Rezultatite za mutacii 2 nedeli mislam gi cekav. Od transfuzioligija nekoi rez za eden den drugi za edna nedela mislam bea. Za 2-3 nedeli ke imas se
Д димери, хемостаза, генетски мутации, тромбофилија, испитував на Трансфузиологија, со упат од матичен, за недела-две резултати. Амх испитував на гинекологија исто со упат, и кариотип на државна. Ама не се сеќавам колку пари беше, пред две години испитував. Нк клетки испитував на Институт за биохемија и јас и сопругот. АФА, АНА и остало исто на државна. Дна фрагментација, антиспермални антитела, во Плодност, околу 4500 ден. Што те интересира прашај слободно.