Девојки, @ел1919 @снежана2023 @Elliana Само што бев кај матична за упат на Трансфузиологија за правите испитувања. За да ми закаже треба да се избере Скопје 1 или Скопје 2. Дали има разлика кое ќе го одберат? Фала ви најмногу!
Има 2 опции Институт за трансфузиона медицина И 8ми Септември барај упат за првото во државна болница
Доколку ги рефундираш клексаните, во фонтод не прифаќаат Inhixa, а на извештај да пишува клексан.. мене во аптека ми рекоја не се секирај нема да ти прават проблем и ете не ми ги рефунираа.
Трудници, на колку време одите на контроли кај трансфузиолог? Пред две недели бев и во извештајот ми пишува контрола на денот кога е закажан гинеколошки преглед (што е утре) ... јас разбрав дека се оди секој месец, зар не?
Мене ми прифатија. На извештајот пишуваше клексан, ама на потврдата од матичната си пишуваше Inhixa дека сум примала. Исто и Enoxaprin Rovi имам боцкано наместо клексан и нив ми ги прифатија. Истиот лек е, само различен производител, не може да не прифаќаат. Ако потврдата ти е во ред, пушти си приговор.
Јас ги имам mthfr 677, mtrr 66 I pai Боцкам клексани од позитивен тест изгледа до крај ќе ги примам Метилирана фолна и метилиран б12
Здраво... Последно бев кај Јани ама немам како извештај од него туку на резултати од д димери и хемостаза на тој лист напишал рачно со пенкало дека треба да се воведе клексан 0.4 во терапијата и удрил печат и потпис, дали јас со тоа ќе можам да рефундирам? До сега купив 30 клексани Имам сметкопотврди и од матичната потписи до примени клексани и извештај на крај ќе ми даде
А да те прашам , каде може во Македонија да се оди на приватно за оваа ситуација? Претпоставувам треба доктор по хематологија или? За ова испитување чекам термин во Германија веќе 6 месеци, и затоа го направив сега во МК
Готово закажав во Систина, ме интересира дали го признаваат овај извештај од Авицена лабораторијата или бараат од некоја лаб. Специјално??
И јас ги имам во авицена правено до сега дали приватно или државно никој не ми побарал да направам на друго место
И ако пуштаат во август од 5ти понеделник тоа е за 20 дена скоро многу ако се фати термин одма Тој е мислам во амбуланта понеделнички