1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    241
    Можеш да закажеш термин во Институтот за Имунологија и Хумана Генетика. Таму вршат комплетни испитувања на генетски мутации и антитела.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    Кај Јани нема термини како по обичај, денес со итен упат ме вратија од трансфузиологија иако имаше биквално двајца во 9ипол кога отидов. Многу безвезе, да не беше систина нема кој да препише прва терапија во рана бременост а со евидентирани мутации. Кои други доктори се покажале како ок за оваа нашава проблематика чисто ако отвори некој термин да знам кај да фаќам термин зошто кај јани нова година ќе ме фати :x

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    2.935
    За кај Јани денес имаа пуштено за 7ми Ноември.
    Виду за кај Елена нешто на П и беше презимето за поитно. На ГАК веќе не препишуваат? Знам и таму лани дека препишуваат.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    Не сум за одење на гак, во систина ја водам бременоста а и кога се пресметав со рефундацииве ништо посебно нема да ми смени … од 0.200клексани по еден дневно / 120ден ….60% ако вратат ништо пари…. А мрцварење безвезе … поише ми беше да се видам со Јани да видам дали се согласува со терапијата вака … фатив термин тек на крај на ноември до тогаш со др нино од систина ваљда ќе биде добро

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    4.811
    Знае некој да ги толкува резултативе?

Прикачени фајлови:

6. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27
    Мораш да посетиш Трансфузиолог позитивна си на некои генетски мутации за да ти даде терапија ако си бремена или планираш бременост.

7. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    4.811
    Знам дека треба да идам, ќе идам. Мислев некоја од искуство ако знае што како дур идам.

8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    Ќе препишат за ова метилирани витамини сигурно, плус леиден мутиран има, ама кај Јани пробај најди термин или кај др нино во систина

9. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    4.811
    Мене тој ме интересира шо како фактор 5 што е мутиран што ќе треба, за другите два знам за метилирани б. Кај јани тешко за термини кажуваат...

10. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27
    Јас го имам фактор 5 и уште многу други.Фактор 5 ја намалува циркулацијата на крвта ,протокот на крвта е послаб ,доведува до згуснување на крвта и може да се создадат тромбови кои сто можат да се движат низ телото. Јас генетските мутации дознав дека имам кога во 2019 имав епилептичен напад и со испитувања откриени се генетските мутации и тогаш на магнента откриено ми е тромб венусно до малиот мозок.Јас сум доживотно со терапија од тогаш.За забременување не ми прави проблем ама проблем ми прави во одржување на бременоста .Јас сум со 2 спонтани сега сум повторно бремена скоро 9 недела и одам на контрола гинеколог и трансфузиолог на 3 недели и сум под терапија .Мора да си најдеш добар трансфузиолог за бременост.Јас сум бед рест оваа бременост и одам Систина и гинеколог и транафузиолог.Сега терапија ми е аспирин и на 12 часа клексан 0.4мг .

На Snowflake92 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    4.811
    Ти благодарам за споделеното. Јас имам една бременост истерано без да знам за мутацииве, без некои компликации. Ќе барам трансфузиолог и да видиме што како натаму, зошто сега се бориме за бременост.

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    33.709
    Ако можеш побарај приоритетен упат за кај Јани.
    Знам дека кај него тешко е за термин, јас кога гледав исто немаше, потоа среќа се ослободи еден термин.

13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    4.811
    Имаш идено со приоритетен прима? Да не идам за џабе до ск... Јас ќе се консултирам и со тукашниве трансфузиолози ама ваљда ми треба некој што се разбира баш за бременост.

14. Sani_Sav

Sani_Sav Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    здраво девојки,правев испитување и денес ги добив резулатите…
    хетерозигот: F7, FGB, ITGA2, MTRR… ми треба ваше мислење/искуство пред да добијам термин за да ми ги прочита резултатите доктор на трансфузија

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    33.709
    Немам одено лично јас, ама прочитав членки што оделе со приоритетен.
    Само со приоритетен се чека, единствено да замолиш некој да те пушти.
    Нека каже некоја членка што била со приоритетен, штом не си од Скопје да не одиш за џабе.

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    2.935
    Ауу тоа е хаос таму, тоа ред ти земаат се бутаат, не па некој да те пушти преку ред...

На Joanna28 и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    33.709
    Епа затоа пишав да замоли некој, ама што велиш со нашиов менталитет тешко.
    Тие со термини што се па се бутаат.
    Јас кога бев немаше гужва.

18. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    380
    Имам направено на своја рака проверка и ми искочи ПАИ мутација, сакав да одам кај Павлина во ре медика ама се пензионирала. Препорака за добар приватен трансфузиолог? Бидејќи на државно нема термини а и не знам дали ќе ми даде упат матичната

19. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27
    Jas sum kaj doktor Ninoslav Sistina deka sum bed rest i tamu mi e polesno da odam ne cekam deka kontrola imam na 3 nedeli.Drzavna ke se iznacekas .

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    250
    И јас сум кај доктор Нино, смирен приступачен и секогаш ќе те прими, термини си има нормално, на клиника е ненормално … ако имаш комплицирана историја или бременост немој да се малтретираш и нервираш во систина правам се, сфатив дека дежавни доктори не ми бркаат работа и само ме паничат а не ми помагаат. За јани приказната е деуга, ептен добар доктор и префин ама термини кај него со гатање …