Може да ти даде за во Имунологија и хумана генетика, има термини. А ако се сеќавам добро, на трансфузиологија упатите се издаваат без термин. https://mojtermin.mk/map/specijalis...ologija_i_humana_genetika&resource=1363644803
Јас правев во Авицена за два дена резултати имаш. Све испитуваат 2000 ден. Се вика генетски тест за тромбоза.
Девојки добив позитивен тест и бета, денес ми е 14ти ден од трансфер. Клексан примам од пред пункција некој ден, а после трансфер примам аспирин од 100 мг и клексан од 0.4 секој ден. Вчера проверив д-димери благо покачени но во референтни вредности за во прво тромесечие ( 656 реф.вред до 950) И тромбоцити на горна граница 389 реф.вред до 390 Термин кај Јани имам тек за 2 недели. Што мислите дали има простор за паника? И вие што имате вакви или слични мутирани гени. Дали примавте по 1 или 2 клексана?
Резултатите се добри, во граници на нормала, а за клексаните не се секирај сепак си покриена со терапија 2 недели нема да сменат, ако треба за два пати ке ти каже др Јани. 2 недели не е голем временски период. Со лесно
Zdravo denes zemav rezultati heterozigot f13 PAI 1 sto znaci toa... Na traafuziolog mi zakazaa za 2nedeli
Поради мутации матичниот гинеколог ми кажа да пијам метилирана фолна од 1000, а кога бев во систина докторот таму ми кажа да земам 2х1000 плус б12 Дали некоја членка има користено 2х1000 метилирана фолна? Не е многу тоа? Вака докторот навистина ми остави доверба ама ми е страв да не е многу П.с пролета имав еден спонтан.
Не е многу, јас пиев една година пред да останам бремена секој ден. Секое тело има различна апсорпција. И ако сега почнуваш ти рекле за да има ударна доза да се покачи нивото во телото ако си бремена или пробуваш да останеш бремена.