И јас читав страни на назад и тоа го разбрав. Па тогаш што да се испита доколку не доаѓа до забременување години ?
Хормони на третиот ден од циклусот со АМХ HSG – проверка на проодност на тубите. Авто антитела NK (Natural Killer) клетки Спермограм Спермокултура ДНА фрагментација на сперматозоиди.
Направено е спермограм, спермокултура, хсг, хормони се во ред. Останативе не ни се испитани. Месеци следено е циклус со фоликулометрии и кломифен 2 пати. Фоликули има и без стимулација.
Ќе биде све.. Знаеш телото кога е под стрес неможе да зачува плод, не му дава знак дека е спремен теренот за да се вгнезди. Затоа релакс, телото ќе се спреми и ќе останеш бремена кога најмалку очекуваш. Испланирај нешто прошетајте негде Ако почне каснење на циклус, мозокот е многу оптоварен прави филм дека си бремена од што толку посакуваш. Сестрами имаше од што мн се оптовари.. Замина на зимување и остана бремена, јас исто бевме на викенд и се вратив направив хсг и си уплатив карти за виена ( ми пропаднаа тогаш прокрварев) бев убедена да шетнам да одморам мозок и останав бремена.
Мислам на АФА, АНА, TPO.. Моја препорака е да си земете упат за Имунологија и Хумана Генетика, и да го побарате и проф. д-р Дејан Трајков. Многу добар доктор, може ќе ви препорача и дополнителни испитувања од имунолошка страна.