Јас во рака се боцкам мењам еднаш на лева па на десна рака и кај мене има топчиња како грутки на почетокот ме болеа веќе се навикнав се боцкам од позитивен тест.
Ја сум си фатила термин кај Јани ама со упатов ќе се боцнам ден два пред терминот да има човекот што да види не кафе да пиеме
Девојки може прашањето не ми е за тука но не најдов соодветна тема. Сакам да направам испитување пред да останам бремена во врска со генетски мутации па да ме упатите каде се прават. Од страна на сопругот имаме девојче со церебрална парализа и некој други плус дополнителни оштетувања..
https://avicenalab.com.mk/events_and_news/nov-proshiren-genetski-test-za-detekcija-na-tromboza/ Повели Ива
Девојки сакам да испитам генетски мутации на приватно. Што конкретно да им речам за тромбофилија или има и уште нешто за испитување?
Да не мислиш ти на кариотип? Генетски мутации само јас испитав, резултати околу 3 недели. @specificone генетски панел за тромбофилија. @stefka:) метил фолат и метилиран б12 ги препишуваат за тие што имаат мутации.
Не знам што точно ми треба да испитам и како правилно се вика испитувањето. Затоа и побарав совет за каде точно да се упатам бидејки како што пишав погоре од страна на сопругот имаме дете кое што има генетско нарушување, па затоа сакаме да направиме испитување пред да забременам ..
првично се испитува кариотип и тоа кај двајцата да се види дали кај некој од нив има некаква хромозомска нарушеност што би било индикација дека ембрионите или понтаму потомството би било со хромозомски абнормалности. Не ми е познати какви се други генетски тестови постојат.
Zdravo sakam da prasam dali nekoj znae dali vo Manu se ispituva Kariotip , bidejki zedov upat za ispitvenje a edna prijatelka mi rece pred nekoj mesec bila i ja vratile