Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Orhideja111

Orhideja111 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    14
    Здраво! Хетерозигот носител сум за MtHfr 677 и не знам да го толкувам PaI 4G/5G и тоа ли е мутација и ја имал ли некој? Искуства? Имав еден спонтан пред 3 месеци и сакам да почнам со метилираните витамини.
    Ќе може ли некој да ги пише витамините метилирана фолна и б12 кои ги препорачува Јани?

2. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    156
    Оди во фондот распрашај се, досега требало да ти се исплатени.

На marinaarna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    156
    Метилирана фолна треба да пиеш. Ама консултирај се прво со доктор затоа што горе долу сме сите со иста терапија ама мораш да испиташ и хомоцистеин. Нема врска која фолна само да е активна ( метилирана ) да не е обична

4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.106
    Допаѓања:
    35.818
    Најдобро да се консултираш со транфузиолог, скоро на сите ни препишува метилирана фолна и метилиран б12, ама треба дозата да ти ја одреди трансфузиолог.

5. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    156
    Жени абе матичниот ми пишал упат само за д димери да проверам не и хемостаза, ми вика сестрата побитни се д димерите, Јани пак ми рече првиот пат д димерите не ги следи толку битни ни се протоци и ако е во ред хемостазата продолжуваме со терапијата.
    Претходниот месец правев хемостаза во ред си беа времињата.
    Дали да инсистирам и за хемостаза или доволно е само д димери да проверам па нареден месец и хемостаза