Локо може и систина докторов трансфузиолог Др Нинослав го фалат многу. Ама добро е да е државно, за да може да се оправдаат после клексни ако примаш терапија.
Ти одговорила @Ladyme го фалат др. Нинослав во Систина, јас не сум била кај него, бев кај Јани и убаво ти пишала, за клексаните (ако треба да се боцкаш) да ти ги рефундираат подобро да одиш на државно.
Матичнава во еден момент кога не можев да фатам термин кај Јани ми ја спомна Елена Ристевска исто на клиника, не сум била кај неа ама као посветена и добра и она била за трудници
Предходнота бременост одев кај нејзе не би ја препорачала.Често е отсутна и кога има закажани пациенти ,она држи и предавања и на нејзино место замената е специлизант кој што појма нема од животот.Тоа е мое искуство.А док е ок.
дали некој имал ваков резултат и што примал ? Дали е страшно Сега го видов На мое инсистирање на упат Ќе побарам упат за трансфузиологија ама додека да појдам ве молам ако имате искуство пишете ми Благодарам однапред
Нека ти извади матичниот гинеколог приоритетен упат за трансфузиологија и со упатот оди таму на консултација. Можиш и директно да одиш без упат од сабајле ама ќе чекаш оти знае да има многу гужва. Пробај прво со упат да средиш. Не мора да е Јани, за почеток можи било кој трансфузиолог да ти објасни за мутациите и да ти препиши да почнеш веднаш со терапија. Терапијата е скоро иста кај сите со тоа што некои земаат различна доза на клексан ако имаат многу покачени д димери. Ќе ти препише и метилирана фолна да пиеш и метилиран б12 затоа што обичната фолна не се задржува во организмот кај тие со вакви мутации. Си среќа и не е ништо за паника, сите сме со терапија од почеток до термин за пороѓај Да напоменам да не земаш ништо на своја рака без консултација со доктор, јас само ти наведив отприлика каква терапија земаме скоро сите не значи дека кај тебе ќе е исто, секоја трудница е индивидуален случај
Ти благодарам многу за одговорот Земав приоритет упат за трансфузиологија Ќе одам четврток Др Јани да го чекам се надевам ќе ме прими помеѓу термини Ќе чекам колку треба тоа е Се надевам два дена нема опасност
Здраво девојки Пред скоро 2 месеци имав missed абортус, плодот престанал да се развива во 6та недела. Направив испитувања, па дали некоја се соочила со ваков резултат и што понатаму?
И ја сум нова и сличен резултат имаме кај мене нешто плус Ете денес земав приоритет упат за трансфузиологија Можеш да се јавиш кај општата матична да ти даде упат Очигледно треба да не види транзфузиолог па ќе ни каже што понатаму
Кога бев кај матичен гинеколог на контрола и му го покажав резултатов ми рече као ништо важно, за ова не треба терапија. А од искуствата што ги прочитав претходно има девојки кои примаат терапија, затоа прашав. Ќе земам и јас упат за на трансфузиолог. Благодарам за одговорот и среќно, ти посакувам најдобар исход ❤️
Као не е страшно оти пола популација имала хетерозигот ама кај мене има и монозихот За секој случај убаво е да се разговара со транзфузиолог Ајде со лесно и среќно и кај тебе Да се надеваме дека до сега не е направено штета
Аууу не знам, негде прочитав понеделник, нека каже некој што знае. Јас кога бев со термин баш понеделник се падна.
Направив испитување за генетски мутации на приватно. Дали имате информација кои се трансфузиолози во Битола или во Охрид
Лидија Балаловска и Маргарита. Ти ја препорачувам втората, заборавив како се презива. Оди до трансфузиологија види кога е на смена или матичниот нека ти извади упат или пак термин нека ти фати кај неа