А мојот гинеколог пак уште ми вика што ќе ти е уште да пиеш од метилфолатот? Среќа со трансфузиолог што се консултирам по ова прашање..овој така го прашувам паушално, не дека го слушам. Сѐ ми скрати сега во 33 недела..и вит Ц ми вика што ќе ти е...а инаку недостатокот од вит б јас и тоа како го чувствував..бев понервозна, пораздразлива..откако си ги пијам преработени супер ми е..еден обичен бедоксин не ми бркаше работа..јас планирам и после бременост да ги пијам
@bella.gk оди околу 12 и чекај таму со резултатот. Мислам дека Елена е во вторниците во амбуланта. На шалтер кажи им дека имаш резултати и сакаш доктор да ти ги разгледа. Кога ќе завршат со тие што се со термини, следува читање резултати.
Jaс ја имам истата мутација. Имав едена спонтан. После пак останав трудна и тогаш не знаев за мутацијата, не пиев ништо па забременив. Од средина наи бременост почнав с метилирана и клексани. Здраво право дете родив. После пак не пиев ништо и пак останав бремена. Од каде наоѓате преработени б витамин?
Девојки гледам Елена на 4 декември е 2 смена,термините и се од 3 часот, дали е порано таму за да ми ги види резултатите,или може било кој да ми даде терапија Може слика од Б12
.Девојчиња, ги земав резултатите од имунологија. Докторот вика ок се, дека нема потреба од терапија,затоа што хомоцистинот бил низок. А од друга страна гледам дека пишува дека имам некои мутации. Вие што имате повеќе искуство што мислите?
Вака ги имам на слика, и фолната и В12. Овој Б12 под јазик се става, не се голта. Има 90 апчиња, околу 1000 денари мислам дека чини едно пакување, но не сум сигурна. Околу 30 лева да не беше, не можам да се сетам бидејќи повеќе тогаш купував.
Okolu 480 den e b12 od Bugarija, skoro kupuvav Kakov b6 kupuvas? I toj vo aktivna forma treba mislam, kaj nas nemam sretnato, ili?
Кој Б12 е 480? Овој мојов е Б12 метилкобаламин од 1000 mcg и се' мислам дека беше околу 30 лева. Истиов си го купила за 480?
Сега ме збуна Бидејќи зедов две, можно е двете да сум ги платила 30 лева, а не по 30. Не верувам дека толкава разлика би биле, дека дупло би биле поскапи моиве, па поверојатно е двете 30 лева да сум ги платила. Како и да е, баш се исплаќа да се земат, 90 апчиња се.
Prasuvam deka prijatelka ke ode za bg pa da gi poracam a kakov vitamin b6 ako moze slika za da moze da im pratam, oti imam neofolik, pa da poracam vitamin b12 i b6, vo sreda ke odam za sk, planiram da pominam na transfuziologija da mi prepisat terapija, samo neznam dali ke me primat bez upat.
Здраво девојки пијам веќе 3 недели неофолик мета на 14 сум на испитувања дали да ги пијам или да престанам за да има поточни резултати.
Какви испитувања ќе правиш? Неофоликот ти е за генетската мутација..преработен витамин б9...сепак зависи што ќе испитуваш..
За генетски мутации ќе правам испитувања.Имав спонтан пред 2 месици и сега ги правам сите испитувања,ама в меѓувреме порачав неофолик мета и веќе ги пијам.
Генетската мутација или ја имаш или ја немаш...мислам дека не влијае пиењето на неофоликот врз резултатите...внесот на овој витамин во чиста форма не го менува фактот дека ја имаме таа мутација..мое мислење, не сум стручњак