Ради лејден 5 даваат терапија клексани, тој е мн покомплициран од другиве и посклон си кон абортуси, и јас го имам од двајцата родители наследено и уште појак е, кај тебе гледам е од еден родител. Секако консултирај се.
Ти благодарам на одговорот. Искрено многу паника ме фати да не задоцнам со терапијата веќе 7+4 сум. Утре сум закажана на доктор за консултација па ќе видиме. На 6ти март испитував ддимери и хемостаза во ред беа...
Да обично даваат после 6та недела клексани, јас сум требала од старт ама исфорсирав негде после 5+3 почнав зошто прокрварев. Секако чим си добро, не се плаши ќе ти пишат терапија и ќе си заштитена и понатака плодот расте бара подобра циркулација.
А извини ако може мислење Ова хомозигот е по опасно или како оди тоа Значи барам упат уште од Божиќ 6 нед бев на прво крварење Сега сум 16 тек сега конечно имам резултат земав упат и сега сериозно вчера се загрижив дека сум без терапија а ете имало сепак ген мутации Само не ми се јасни прв пат се соочувам со вакво инфо и сега истражувам на нет Се надевам утре или понеделник ќе го најдам докторот и дека не е касно
Инаку бев на преглед Ми препиша само мет фолна и вит б12 мислам дека беше Аспирин и клексан не засега ако е ехото се во ред За понатака да се следи состојбата Кај мене така иако имам многу мутации Се надевам дека ќе биде ок и кај тебе
Здраво кај мене се откриени PAI 1 serpin 675( мутиран хомозигот) Мутиран хетерозигот MTHFR 677 Мутиран хомозигот MTRR 66 За сега пијам само метилирана фолна, и ми рекоа кога ке одтанам бремена треба да бидам покриена со клексани. Дали некој имал искуство?
Оди наназад во темава може ќе најдеш некој одговор Колку што читам и тука и на нет хетерозигот не се страшни покомплицирани се хомозигот Мора да се следи состојбата цело време и нема да имаш проблеми Јас сум веќе во бременост не ни знаев дека имам мутации и сега кога ги виде доктор пак не ми даде засега терапија освен метилирана фолна Таа се пие секако пред и за бременост Така да ќе се консултираш веднаш со доктор ко ќе имаш позитивен тест И тоа е тоа
Дали некоја од вас има искуство со хомозигот фактор 13? И каква терапија ви препишале? Дали имала некоја некакви последици?
Мислам дека имаме слилни мутации. Паи, мтхфр и мтрр ( прикачувам слика од моиве пошто можеби има разлика) Мене др. Димчев кај кого ја следев бременоста ( сега сум кај др. Котларова)ми рече дека не е 100% сигурен дека сум за клексан. Дека денекса било кој да направи испитивање на мутации ќе има некоја варијабла. Друг др во Систина ми го потврди ова на Димчев. Рече: ако овие мутации биле толку силни ти без фолна не си можела ни да забремениш) Јас од старт примам клексан како дел од ивф протокол, фолна во фемибион што ја има од 6-7 недела. Во консултација со др. Јани( на кој најмногу му верувам за ова) продолжив со метилирана фолна од 1000 и б12 од 1000 плус клексан иако димерите ми одат од 300 до 600 сега ви 27 недела. Јас би ти рекла да видиш со др. Јани пошто мислам ќе треба метилирана филна о б12
Јас пијам пре мама, во него има метилирана фолна 400 mcg, толку ми е препишана од Јани, се консултирав ми рече да терам со пре мама. Б12 пијам од овие.
На Солгар метилиран б12 од 1000 И на now метилирана фолна од 1000 Тој не ми препорача бренд. Јас ги избрав во консултација со членки тука
Zdravo na site. Denes go dobiv ovoj rezultat. Ispituvanjeto go napraviv na svoja raka. Dali nekoj znae da mi objasni sto znaci ova? I dali e rizicen ovoj rezultat samo vo bremenost ili i opsto za moeto zdravje?
Резултатите баш ти се со објаснувањето Моите беа само бројки И ја сум нова на темава Колку што имам читано деновиве Овие долу хетерозигот ти се и не се толку опасни Се пие метилирана фолна и витамини Кои ти ги одредува доктор транзфузиолог Хомозигот мутации може да направи повеќе проблеми Хомозигот мутации кај тебе е паи1 Хетерозигот се silent мутации Прочитај повеќе на нет Секако за терапија мора со доктор обавезно оти на сите различни ни дале и различни дози Едит Поназад во темава имаше некој пишувано за паи
Благодарам за одговорот Утре ќе почнам со прегнатол дха Се мислев дали сите посебно кутии еден куп се Или во овие се заедно