Да ќе видам неделава пак што ќе направам Прво да земам упат за крв д-димери и хемостаза За трансфузиолог ми напомена после преглед ехо тоа е тек нареден понеделник Не велам дека не Можеби покасно ќе ми препишат терапија може е рано Ама паметот само таму ми е
Нема гајле, некои цела бременост ја имаат истерано без да знаат дека имаат мутации па здрави и прави деца родиле. Некои доктори не ни даваат терапија. Која недела си ? Имаш направено ехо досега, ако ехото е во ред немаш потреба за грижи
Сега 18 Да последното ехо ми беше понеделник (не денес минатиот) само ми кажа докторката дека е ок толку Најмногу мислам дека ми се прави паника прво оти имам баби дедовци со тромбови а не сум размислувала за тоа до сега И тоа што сите што се вака и знаат примаат терапија Тие што не знаат или ете имале некаков исклучок на прва бременост Или имале спонтани Нема врска Фала ви на сите за одговорите Мене малку ме тепа чекањето и неизвесност општо и ете паника на крајот Милион црни мисли Ама ќе биде тоа е тоа Мислев барем превентивно Аспирин За ковид пиев превентивно Ама за бременост не сакам на своја рака
Здраво девојки. Минатата година имав спонтан во 7ма недела од бременоста. Оваа година за жал, ми се случи истото во истата недела. Лани после спонтаниот испитав тромбофилија и имам хетерозигот за фактор XIII, хетерозигот на MTRR A66G, хомозигот на MTHFR C677G i и PAI-1 - 5G/4G. За вторава бременост откако дознав дека сум бремена бев кај др.Јани ми препиша клексани, метилирана фолна и б12. Ми испита иначе хемостаза. Д димери тоа се беше супер. Почнав со истите во 5та недела и пак ми се случи истото како лани. Не знам дали има некоја како мене слично болно искуство, но сепак сакам совет од вас што друго да испитам, кај кој доктор да отидам, што да направам? Кај нас проблемот не е во зачнувањето, проблемот е што се испушта плодот преку крварење не се задржува. Иначе исто така имам испитано хормони, торч тоа си беше ок. Секој совет би бил од огромна помош. Фала ви
Прво жал ми е за твоето искуство Дај боже да имаш добро искуство нареден пат Прилично нова сум на оваа тема и ја се трудам да сфатам како е што е Наназад имаше споделено многу одговори на темава за хомозигот паи како покомплициран некој имаше Ако можеш оди поназад во муабети ќе прочиташ Или ако прочита некој поискусен ќе ти пише
Фала ти, сега ќе читам претходни коментари.. И мене не ми е јасно како се случуваат овие работи за жал. Матичниот гинеколог ми вика природна селекција. Ок првиот пат ама и сега и тоа иста недела многу ми е нејасно не можам да си дојдам при себе
Лејди Не сум сигурна мислам дека ти објаснуваше за хомозигот паи Ако можеш да пишеш кога ќе можеш Прочитај ги одговорите на ladyme
имам две другарки без испитани мутации, превентивно така им имаа препишано аспирин да пијат матичните
Јас сум хомозигот паи, два пати се имам испуштено, еднаш 7 недела ме чистеа, еднаш 5 ( празен сакус ). Овој пат со терапија од 6 недела еве сум 23 и моментално се си е во ред Истата терапија ја земам и јас, природна селекција е најверојатно. Терапијата помага очигледно, ама можи ќе треба дополнителни анализи да се направат. Ви посакувам на сите трпение и сите да си дочекате здрави бебенца, ќе биди
Ставав утрогестан одма кога почна кафен исцедок.. и после се се случи преку ноќ, прокрварев и толку. Иначе антитела немаа реагенси кога испитував мутации и затоа само нив ги испитав. Сега ќе направам се од почеток пак се.
Здраво, малиот (3 години) е хомозигот MTHFR C677T и хомозигот MTHFR А1298C - има умерено доцнење во развојот и говорот. Работиме со дефектолог цела година има напредок. Дали некој има слично искуство или препорака за лекар/дополнителни испитувања?