На ГАК, медицинска генетика, само што брзо се пополнуваат термините. За јуни сите се зафатени. Проверувајте на мој термин штом пуштат за Јули, веднаш да фатите.
Zdravo. Kariotop pravev na ginekologija. I mene mi preporachaa da napravam radi ran spontan. Ako najdesh termin znam deka e mnogu teshko jas togash edvaj nachekav zakazhi za dvajcata partneri za da vi napravat sporedba. Kje ti zemat krv odma od glavniot shalter levo vo ginekologija pravo po hodnicite i odma prvata vrata desno. A za rezultati i se cheka bajagi mesec i pol od shalterot desno kaj liftovite edna golema vrata staklena i vnatre vleguvash i kje si kazhesh tamu deka si za rezultati.
Здраво членки, би ве замолила да ми каже некоја ако знае кои денови е во амбуланта др. Јани Ангеловски?
Здраво. Се ободуваме за бременост и излезе проблем со тсх кој полека го средив. Ус пат испитавме и мутации бев кај јани ми даде терапија, па ми рече веднаш кога ке дознаеш дека си бремена одиш со клексани. Па сега од кога ке останам бремена што да испитам и дирекно да одам со приоритетен кај него или?
Здравје да останеш веднаш боцкај клексан по дозата која ти ја пишал во извештај, додека да дојдеш до термин и можност да се видиш со него. Потоа кога ќе појдеш ќе ти земат крв и испитаат хемостаза и врз основа ма резултатите Јани ќе ти ја потврди или корегира дозата на нов извештај и со тој ќе можеш и да ги рефундираш после.
Odi na Gak gore desno na prizemje kaj sto se pravat ispituvanjata tamu ke ti objasnat za rwzultatot, prasaj dali deluva na bremenost rezultatot
Не ми пишува која доза пишува само да почне со боцкање клексан ... ми напиша метилирана фолна секој 2 ден а метилиран б12 секој ден
Ми останаа клексани за рефундирање, ај потсетете ме што требаше од документи..и по колку ден рефундираат сега од клексан?
Барање за рефундација Потврда и сметка и копија од истата Извештајот од тој што го препишал Потврда дека си ги прими од матичен може или некоја амбуланта
4500 ден се 10 клексани Има достапни се Е сега како оди процедурата за да ги купиш приватно не знам, оти јас одам со извештајот од Др Мислам дека може но не знам со сигурност Нека пише некоја членка што купила приватно
достапни се, еден клексан е 250 денари, 10 се 2.500. секако дека можеш приватно да ги купиш, само не ти следува рефундација без извештај