Ве молам кој и како Ве упати да откриете генски мутации? дали случајно се откриваат? Мене никој ништо не ми спомнал на темава а од каде да знам дали имам и дали фолната обична што ја примам и б комплекс се ок? И каде првично се вршат испитувањата? 10та недела сум и фала богу се' е ок засега но нели се' што може е потребно да се знае и да се биде претпазлив... случајно ја открив темава и се зачудив скроз читајќи Ве. Дали врз база на спонтани или? поздрав и фала
Најчесто поради спонтани абортуси, биохемиски бремености... Ти не се оптеретувај, гали меше. радувај се дека се е океј. Немаш потреба од овие работи.
Ова мора да ти го прочита некој добар трансфузиолог.Јас одам во ремедика кај доктор Павлина.Ако не ти се брза можеш или кај Елена или Јани на клиника и они се многу добри,кај други тамо не се труди пошто не сакаат да дават мислење.Гинеколог може да ти каже нешто што знае но сепак тоа не е нивна стручна област. Од ова ти што го имаш јас имам исто PAI-1 5g/4g и ради истата примам клексани од почеток на бременост и ке ги примам до крај. За овие други мораш да консултираш доктор.Сигурно ке ти треба метилирана фолна само ке треба да ти се одредат вистински дози.
Maticeniot ginekolog da ti dade upat, ama gledam za januari site termini se zafateni i kaj Elena i kaj Jani.
Јас имам од истиве твои хетерозиготност за МТХФР 677 кај тебе хомозиготност. И јас имам PAI -1 5g/4g исто како и ти. Но мораш на трансфузиолог да ти ги прочита и да ти посочи што треба да примаш ,ништо несмееш на своја рака или од наше искуство. @bella.gk да за термини е тешко.Јас пред 10 дена закажав дури за 29.01 кај Елена Петковиќ.Многу има гужва
Јас имам одредено хомозиготност на МТХФР Ц667Т и ми препорачаа ИМПРИЛ Дали некој има слично искуство?
Некој ако знае што значи ова што пишува има генска мутација се работи за 3ипол годишно дете дали е нешто загрижувачко?
Девојки колку време чекавте за резултати на имунологија за генетски мутации и ХЛА типизација. Нас ни рекоа за еден месец до месец ипол резултати.
Имунолошки за две недели, генетските за месец дена, а ХЛА чекавме два и пол месеци. Како ќе ти се погоди.
Здраво девојки Предвремено сум породена со царски рез поради прснат воденик во 26 недела и 4 дена прва бременост ,бебчето не преживеа Mthfr хомозигот-позитивен Афа- покачени вредности Ана -Histones позитивен Сите други испитувања се во ред освен тоа што од имунологија ги чекам резултатите антитела за miss Дали има некој искуство, со каква терапија при бри бременост или надвор од бременост се лечевте Ви благодарам однапред ☺️
Јас имам мутација на генот МТХФР хетерозигот, докторот ми препорача да пијам фемибион 1 двапати дневно и аспирин 100,а по позитивен тест фраксипарин