Купи 0.4 и почни додека отидеш кај него, јас требаше од старт да почнам исто и со матичниот се зашкав демек не одма земи аспирин и за 3-4 дена од тестот прокрварев одма некој хематом се направил и купив за 5 дена приватно и се боцкав, после приоритет од гак ми даде еден колега на мм и првиот пон завршив работа кај Јани. Боцкав до крај, почнав со еден после со два до крај.
Колку тие беа д димерите пред пороѓај ? Зошто ти зголемија со два ? Мене 1670 ми беа пред 10 дена. Дали испитуваат пред царски д димери и хемостаза или да иницирам јас ако не ми предложат ?
Мене 5-6 дена пред пораѓај ми беа 11000.. дека лежев на пин па ми исфрлија еден клексан и со еден бев и после во консултација со двајца гиниколози и Јани им иницирав да ми дадат уште еден клексан или сама ќе си ставав во тоалет и пред операција ми правеа проверка 3600 ми беа спаднале за 5 дена .. и намалија пак на еден клексан и дека имав итен царски последно претходната вечер бев боцната. Убаво е да се следи чим се прима терапија.
А ако нема индикација проверуваат д димери и времиња пред операција ? Мене во 8 ќе ме примат во 10 ќе ме прават царски, некако набрзина ми е се, ама ваљда знаат што прават.
Пред некој ден му пишаввна докторот Јани на вибер но не ми има сеуште вратено, не сум од скопје и сакав ако можи да направам тука од каде што сум проверка преку крвта но незнам сега што да правам, дали понеделник да му звонам или не. Дали и тие што не сте од Скопје одите таму на посета или има и друга опција
Кариотип на ГАК ли само се прави или може и во МАНУ? Дали е со упат, за сопругот претпоставувам од општ матичен а за мене од гинеколог? И дали е со термини и колку време се чекаат резултатите?
ГАК и на Детска клиника. Со упат е да. Aко правиш на ГАК, за тебе од матичен гинеколог, за сопругот од општ матичен. За ГАК преку МојТермин следи и само што пуштат врти им на матичните да ви закажат. Резултати за околу месец, месец ипол има. Не се сеќавам точна цена, мислам околу 900 ден беше за еден. https://mojtermin.mk/map/specijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=873745910 За на Детска клиника не знам како точно иде закажувањето, покомлицирано е.
Zenski zdravo, Pred se cestitki na site mamicki i mommies to be 11 nedela sum i mi ponudija paket od NIPT i Horizon testiranje. Dali nekoja od vas gi pravela dvata testovi po konkretno me interesira za Horizon. Vi Blagodaram i so les
Следи на Мој термин, па јави одма на матичен да ти закаже. Јас закажав пред 2 дена, сега гледам нема термини.
Здраво. Дали мтхфр генетски мутации и мутации за тромбофилија се едно исто, или станува збор за различни испитувања? Дали вообичаено ги прават во сите градови кај што има институт за трансфузиологија или само во Скопје?
Дали знаете дали прават вакви испитувања во Рамус и колку чинат? Никој не ми рече од докториве што бев на преглед, ама некако ме копка да проверам.
Барај како генетски панел на тромбофилија, генетска предиспозиција за тромбофилија, така некако ги водат пакетите. Авицена беше 3000мкд, по другите треба да е слично.