Купи 0.4 и почни додека отидеш кај него, јас требаше од старт да почнам исто и со матичниот се зашкав демек не одма земи аспирин и за 3-4 дена од тестот прокрварев одма некој хематом се направил и купив за 5 дена приватно и се боцкав, после приоритет од гак ми даде еден колега на мм и првиот пон завршив работа кај Јани. Боцкав до крај, почнав со еден после со два до крај.
Колку тие беа д димерите пред пороѓај ? Зошто ти зголемија со два ? Мене 1670 ми беа пред 10 дена. Дали испитуваат пред царски д димери и хемостаза или да иницирам јас ако не ми предложат ?
Мене 5-6 дена пред пораѓај ми беа 11000.. дека лежев на пин па ми исфрлија еден клексан и со еден бев и после во консултација со двајца гиниколози и Јани им иницирав да ми дадат уште еден клексан или сама ќе си ставав во тоалет и пред операција ми правеа проверка 3600 ми беа спаднале за 5 дена .. и намалија пак на еден клексан и дека имав итен царски последно претходната вечер бев боцната. Убаво е да се следи чим се прима терапија.
А ако нема индикација проверуваат д димери и времиња пред операција ? Мене во 8 ќе ме примат во 10 ќе ме прават царски, некако набрзина ми е се, ама ваљда знаат што прават.
Пред некој ден му пишаввна докторот Јани на вибер но не ми има сеуште вратено, не сум од скопје и сакав ако можи да направам тука од каде што сум проверка преку крвта но незнам сега што да правам, дали понеделник да му звонам или не. Дали и тие што не сте од Скопје одите таму на посета или има и друга опција
Кариотип на ГАК ли само се прави или може и во МАНУ? Дали е со упат, за сопругот претпоставувам од општ матичен а за мене од гинеколог? И дали е со термини и колку време се чекаат резултатите?
ГАК и на Детска клиника. Со упат е да. Aко правиш на ГАК, за тебе од матичен гинеколог, за сопругот од општ матичен. За ГАК преку МојТермин следи и само што пуштат врти им на матичните да ви закажат. Резултати за околу месец, месец ипол има. Не се сеќавам точна цена, мислам околу 900 ден беше за еден. https://mojtermin.mk/map/specijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=873745910 За на Детска клиника не знам како точно иде закажувањето, покомлицирано е.
Zenski zdravo, Pred se cestitki na site mamicki i mommies to be 11 nedela sum i mi ponudija paket od NIPT i Horizon testiranje. Dali nekoja od vas gi pravela dvata testovi po konkretno me interesira za Horizon. Vi Blagodaram i so les
Следи на Мој термин, па јави одма на матичен да ти закаже. Јас закажав пред 2 дена, сега гледам нема термини.