Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    87
    И во систина е иста цената.

2. mum1234

mum1234 Нов член

Се зачлени на:
    Среда
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Прва бременост ми е и поради хематом неколку пати имав крварење, сега сум 16 недела, но читав дека причина за хематом може да биде и тромбофилија, и дека постои ризик од загуба и подоцна не само во првите три месеци, матичната не ми даде упат да проверам, но некако ми е на мисла и многу сум загрижена, дали некоја со хематом правела вакви испитувања, би ги направила и приватно, но што точно да проверам и каде?

Ви благодарам

3. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    66
    Здраво Mum1234
    Јас би ти рекла да инсистираш или од кај општата матична или од кај гинекологот, ма да не сум сигурна дека гинекологот може, да земеш упат за трамсфузиолог. Лично не сум имала проблем со хематом, среќа и не сум стигнала до таму да ми се види хематом на преглед. Но заради лошо минато, неуспешна бременост чистење со киретажа и биохемиска бременост и три ивф неуспешни, инсистирав на упат , и да излезе дека имам тромбофилија и дека мора да примам клексан и аспирин. Секако откако се изнаплакавме со сопругот 7 години за малечко. Сепак на бебче му треба кислород и секакви хранливи материи што ги добива преку мајките односно нашата крв. Не се оставај на можеби има или можеби нема потреба од терапија. Стави си маска на лице обавезно, заради гриповиве што почнаа да се шират и барај упати, проверувај анализи хемостаза обавезно. На крвна слика види тромбоцитите како се и ако можеш ко ќе се боцкаш за обична крвна слика , стави и Ддимери да видиш. Јас сега сум 18+3 и одам кај тројца гинеколози (матична и два приватно), ендокринолог (проблем со тироидна) и трансфузиолог (заради клексан и аспирин). Не се оставај на можеби е ова или можеби е она.
    Ти посакувам само да растете :inlove:

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    66
    Феминки, што бидна со терминиве за кај др Јани? Ноќеска проверив немаше, денес се е црвено а за некои денови има само во некој термин час … Човек да неможе на контрола да отиде.
    А да земам приоритетен ќе ме прими? Сте биле некоја така? Прима докторот со приоритетен ?

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.171
    Бубаче, термините за Јани за ноември се пополнија уште минатата недела, вторник ги пуштија за 2-3 дена се пополнија. Секогаш е така за кај Јани, треба почесто да следиш.
    Ако ти даде матичната приоритетен, можеш така, да, ќе те примат меѓу пациенти, ама може ќе почекаш повеќе.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.629
    Допаѓања:
    9.245
    Околу 10ти секој месец вадат нови термини. Сега на 13.10 имаа извадено за ноември. Прати ги зошто одма се пополнуваат. За приоритетен не знам, јас имам прв пат закажано сега за ноември.

7. Gaia_25

Gaia_25 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    87
    Авицена 4500 и на чисто си.
    Имаш опција и на трансфузиологија, па ги праќаат во МАНУ или сама треба да ги носиш или веќе не знам како ќе им истекне.