Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    341
    Pa sepak toj izvestaj e elektronski ne znam zosto ne bi go primile vo fond, sigurni ste deka nema da go primat bez potpis i pecat

2. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    157
    Државна болница овде во Германија. Ќе препрашам уште еднаш.
    Ти благодарам.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    77
    Zenska jas deneska sum vo pozitiven shok. Mi docnese 3 dena i sega napraviv test za bremenost izleze pozitiven. Ne znam shto da pravam dali da pocnam so kleksani ?

Прикачени фајлови:

На Joanna28, 88Bubace88, Ladyme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    4.970
    Преубава вест, па можеш утре да јавиш на матичен и да почнеш со клексани со него во договор. Јас ради мутациите купив 5 приватно и почнав да се боцкам додека најдов упат приоритетен за да ми препишат клексани.

п. с на истиот тест иста линија имав и јас, сега имам дома преубава ќеркичка. Ајдее честиткии.

5. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    77
    Jas imam doma kleksani 7 kom dali da pocnam da bockam. Lele mn sum voznemirena 7 godini borba ne mi se veruva.

6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    4.970
    Види нема никаков проблем ако се боцкаш а и да почекаш до утре нема ништо да биде. Така да почекај утре консултирај се со кој те води и почни боцкај се. Ете среќата чукнала на врата :l: кај секого ќе дојде.

На Zlatnata Sirena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    70
    Бев денес кај др Јани со приоритетен упат. Ме прими некаде после паузата 11:30 од прилика, зошто до тогаш имаше пациенти со регуларни упати. Некако и мене ми се деси да се изненадам од докторот, некако нервозно и премногу набрзина. Имав направено хемостаза во петокот и баш намерно направив пред два дена за да може да ги види и одма да ми напише извештај. Док изреагира дека така не требало, така сме му одмагале, имало и пред мене пациентка што исто направила и на нејзе и рекол дека неможе така. Дека он треба да не упати на боцкањето. Мислам дека за 2 минути само влегов и излегов од тоа амбулантичето. Излегов као “искарана” дека не требало да се боцкам пред да каже (а веќе има еден месец од претходната хемостаза) и плус дека сега неможе да ми чита резултати пошо има многу гужва и за извештај да земам од мој термин ќе прикачел. И таква никаква влези-излези … чекав два и пол саати за 2 мин да ме откачи.
    Не се сомневам во квалитетите на докторот ни во искуството ни во знаењето. Па на крај краева добро е што е и на државно, може вака или така да се стигне до него, финансиски не сме оптоварени за тоа исто ОК …. амаааа… ова ми е втор извештај што така ме откачува да си го земам од мој термин и на толку чекање повеќе внимание за гужвата отколку за што реално дошол пациентот. Незнам … односот некако … ај па си реков и јас дека може му е денот така … ама па не ми е прв пат за така…
    И сега димерите во 20та недела ми се 1400 нг/мл. Да покачени, очекувано. Резултат добиен со терапија од боцкање по еден клексан секој ден и аспирин на секој 4ти ден. Знам дека се земаат во обзир и тие тромбински времиња за да се одреди дозата ама некако ме фаќа паника, нејќам да ризикувам па да стигнам до високи димери па да си чукам глава. Уфффф беее …

На MB993 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    4.970
    Бубаче, стварно има мн пациенти и со мене така беше. Некогаш е посмриен, некогаш знаеше да ми рече после јас ќе видам резултати и ќе склопам извештај земи си од матичен и да после ја од таму пак кај него за потпис дека без тоа прават проблем во фонд и така.
    Иначе не се сомневај во неговата одлучност за клексаните. јас бев 16та недела со 1700 и нешто ддмери и кога во 20 та беа 2890 нешто така накај 3000 и тогаш ми вклучи втор клексан. Секое тело е различно јас бев со два до крај. Пред пораѓај дојдоа 11000 дека на ПИН лежев тие ми го прекинаа клексанот само со еден останав Јани претерувал сум била за еден по килажа и тие пораснаа нормално. И пак ми вклучија уште еден. Нејсе. Чим ти препишал он те следи. Нека ти даде он хемостаза следно, остави, може полесно му е на мир да ги чита и да напише извештај, него тука гужва што го притиска. Несака да направи може избрзана одлука.

9. MB993

MB993 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    133
    Па бараат да има потпис и печат но тоа е најмал проблем печат ти ставаат на шалтер на трансфузиологија. Ко ќе одам на преглед ќе го понесам и документот.