Не можам да тврдам дека е сигурно ради тоа но едни доктори викаат едно, други друго. Тука се јавува моето сомневање. Затоа ми треба трето мислење.
Какви пренатални витамини пиете, покрај метилирана фолна и метилиран б12? Мене матичниот сеуште ми вика ништо да не земам освен овие и магнезиум, а ц си пијам на своја рака. 16 недела сум
Кои (производител, од кај ги земате) метилиран Б12 и метил фолна ги пиете? Од денес треба да почнам да ги земам, заборавив да го прашам др Јани.
Имам останато повеќе од 40тина таблети метилирана фолна и метилиран б12 од 1000 на Now. Ако му требат на некоја од вас нека ми пиши, можам да ги пуштам по карго.
Колку ви биле ддимерите и аптт во трет триместар? Колку највисоко можат да идат ддимерите, ако знаете референтни вредности за трудници?
Treba da ispitam trombofilija,maticniot doktor otvori na moj termin no nemase alobodno.Mi kaza deka ke mi izvadi prioriteten upat i deka ke me primi Dr Jani. Prasanjeto mi e dali ke me primi i dali raboti samo vo ponedelnik?
Ќе те прими да. Ќе те најават на шалтер и ќе те прими измеѓу пациентите со термин. За декември само понеделници има амбуланта. Инаку, гледам слободни термини кај Елена Петковиќ, Татјана Узуновска, ако ти е само за да ти издадат упати за тромбофилија. Па после со резултатите можеш кај Јани за консултација.
Накај 3000 ми беа и покрај тоа што од почеток бев на два клексани и секој ден аспирин, немав никаков проблем, протоци одлични, постелката немаше лакуни. Само во тој период Др Елена ми смени наместо клексан ми даде фраксипарин.
Мислам дека според килажата ги даваат клексаните и според сериозноста на мутациите, јас и во двата случаи бев за два клексани а на Јани некако не му верувам премногу од тоа што го читам на форум (немам лично искуство), ми личи дека се оградува од одговорност и остава на гинекологот да одлучи за клексани, претпоставувам дека сега внимава на тие работи зошто испаѓа дека се меша во работата на гинеколозите и не сака да си направи проблем.
Zemav upat za kaj dr. Jani na 17.11 , no toj beshe na bolovanje me primi zamena. Mi pisha na izveshtajot kontrola na 08.12. Vo ambulanta 1 vo 13 i 10. Prashanjeto mi e dali treba upat? Maticnata ne znae.
Не ти треба, ќе си отидеш на шалтер со тој извештај и ќе те најават, тие ќе ти издадат упат. И мене така ми имаа напишано кога Јани беше на боледување, дури без термин а допишала дека нема можност од е-закажување.
Дали може да ми кажете каде се боцкате со клексани? Во рака, бут, стомак? Мене ми е многу страв за во стомак, но читам дека не би требало да се боцкаме во рака.
Зошто страв во стомак? Ќе штипнеш салце и таму ќе боцкаш. 8ми месец сум уште во стомак боцкам, т.е сега во спојлери кај што можам да штипнам. Не можеш да го повредиш бебето ако тоа ти е мисла. Мене најбезболно ми е во стомак и сама да се боцкам.