Цела бременост пиев метил фолат,метил кобаламин,аспирин и по два клексани,бидејки сум со генетски мутации,несмеев ништо да преќинувам.Успешно истерав до крај.
Zdravo zenski. Aspirinot dali go primate pred ovulacija? Jas go pijam samo posle ovulacija. Kako e pravilno?
Јас сега правам пауза за време на циклус, барем три дена и пак ќе продолжам. Некој да има испитувано хомоцистеин? И нешто да промениле во терапијата по испитувањето? Се осеќам како во зачаран круг. Едно ќе испитам нешти и уште сто работи треба да испитам после. Да не тргне човек да се испитува.
Jas imam ispituvano, mi beshe na gornata granica. Edno vreme piev glutathion kapsuli od 250mg po preporaka na ginekologot, pa posle toa gi prekinav. Za vreme na stimulaciite i transferot ne piev, isto i sega ne gi pijam vo bremenost. Doktorkata mi rece deka e dovolen samo kleksanot kako preventiva.
Ve molam za pomos, zvonam na Imunologija bidejki treba da pravam imunoloski testovi no nikoj ne mi se javuva. Sakam da prasam dali imaat reagensi za ispituanje,bidejki ne sum od Skopje. Da mi pomozi nekoja email ili drug nacin za da stignam da prasam?
Zdravo , Dali nekoj ima kako mene mutacii heterozigot: F5, F13, FGB, PAI- 1, MTHFR 677, MTHFR 1298, MTRR A66 sto treba da pravam sledno ne znam. Ova dosta seriozno mi deluva sto vi imaat prepisano kako terapija? I pri invitro sto vi prepisaa od anticoagulants?
Jas imam slicni mutacii, uspev nekako da najdam termin kaj dr.Jani koj mi rece deka ne e mn zagrizuvacko, samo za vreme na bremenost kje mora so kleksani. Imam praveno transfer so zamrzant embrion i od 6ta do 8ma nedela piev samo aspirin megjutoa mi se javi krvaranje od nosot i preminav na kleksan ednas dnevno. Eve momentalno sum 17ta nedela i dosega se e vo red, vo megjuvreme ispituvav dimer i hemostaza isto taka vo normalni granici. Najdobro sega za probas da najdes termin kaj Jani ili nekoj drug dr na hematologija za da ti kazat ponatamu koja terapija bi bila pogodna za tvojot slucaj. Vo megjuvreme samo pozitivni misli, za se ima reshenie
Здраво, Ако може мислење за резултативе. Имав еден спонтан во 6та недела пред 9 месеци. Бев кај трансфузиолог ми рече да почнам со метилирана фолна и б12 од кога ќе останамј бремена. Дали мислите дека е паметно да почнам пред време, да не настане пак проблем. Фала ви,
Jas gi imam ovie, pocnav so folna godina dena pred da ostanam bremena i si prodolziv i sega isto taka.
И јас имам еден спонтан во 5та недела ама и пред спонтаниот веке 4 години пиам метил фолат метил б12 и аспирин .Од витамините немаш штета,се препорачува да се пиат уште пред бременост.Од витамините неможе да се направи проблем.
И да се надоврзам ,не секогаш мутациите се причина за спонтан,јас и покрај витамини и аспирин пак имав спонтан.Може да се случи од х причини
Пиев метилирана фолна од 1000мг и аспирин од 100мг пред да останам бремена, а сега фолна и клексан се боцкам, ова се по препорака на трансфузиолог.
Ако може некој да ми каже ако има испитувано во Ману тромбофилија? Имам упат од специјалист но нема термин кога да се појди,кое време треба,дали треба гладна жедна или ништо од тоа оти сум од друг град па треба да одам утре...
Jas bev kaj jani mi dade metiliran b12 i metilirana folna preku den. No veke konzumiram 1 godina. Dali pravtie pauzi?