1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Rovin

Rovin Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Јас искрено бев со став ако не ги земам и нешто се случи ќе си пукнам, а не поминуваат низ плацента нема никаква штета за бебето колку што знам јас. Ги земав со совет на Др. Јани во првите 3 месеци.

На Lor и Joanna28 им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.914
    Допаѓања:
    12.523
    Ако си започнала кај Јани, нај убаво продолжи си кај еден доктор за да те следи, не менувај.

На Lor му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Послушај го Јани и би ти препорачала да се консултираш и со искусен гинеколог. И јас имам мутации и претходни 2 спонтани и исто не знаев што да правам затоа што секој различно кажува.
    Јас примам клексан 0.4 од почеток на бременост и во 22 недела заради лакуни на постелка матичната и Јани ми рекоа дека треба дупла доза клексан да примам. На вториот скрининг кај Димчев, ништо од ова не беше забележано. Го прашав што мисли тој и ми рече дека нема потреба да се боцкам со уште еден клексан бидејќи со бебе е се во ред. Исто така се консултирав и со Димитров и тој истото ми го кажа и си останав со еден клексан.
    Не знам, можеби сум единствена што не сум го послушала Јани, но ми немаше никаква логика воведување на втор клексан “за секој случај” што го потврдија и Димчев и Димитров.

4. JumbCamelot

JumbCamelot Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ме интересира кој лекар може да ми даде упат за мутација на генот МТХФР ? Само приватно да не се испитува?

5. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    100
    Матичен гинеколог дава упати за клиника, на трансфузиологија :)

На JumbCamelot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    403
    Здраво
    Имам прашање за овие генетски мутации за после бременоста, што правите со нив ?! Тие што веќе знаат кои ги имаат бевте по бременоста превентивно да прашате што понатаму во животот да правиме дали ни треба некоја терапија без бременост, дека читав пред некој ден, ние што заради нив примавме клексани и слични имаме ризик и без бременост, па би сакала некоја што веќе имаше таков случај да се грижеше за понатаму што?
    Инаку има скоро 2 години малото и сега не сум бремена