Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Rovin

Rovin Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Јас искрено бев со став ако не ги земам и нешто се случи ќе си пукнам, а не поминуваат низ плацента нема никаква штета за бебето колку што знам јас. Ги земав со совет на Др. Јани во првите 3 месеци.

На Lor и Joanna28 им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.906
    Допаѓања:
    12.500
    Ако си започнала кај Јани, нај убаво продолжи си кај еден доктор за да те следи, не менувај.

На Lor му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Послушај го Јани и би ти препорачала да се консултираш и со искусен гинеколог. И јас имам мутации и претходни 2 спонтани и исто не знаев што да правам затоа што секој различно кажува.
    Јас примам клексан 0.4 од почеток на бременост и во 22 недела заради лакуни на постелка матичната и Јани ми рекоа дека треба дупла доза клексан да примам. На вториот скрининг кај Димчев, ништо од ова не беше забележано. Го прашав што мисли тој и ми рече дека нема потреба да се боцкам со уште еден клексан бидејќи со бебе е се во ред. Исто така се консултирав и со Димитров и тој истото ми го кажа и си останав со еден клексан.
    Не знам, можеби сум единствена што не сум го послушала Јани, но ми немаше никаква логика воведување на втор клексан “за секој случај” што го потврдија и Димчев и Димитров.

4. JumbCamelot

JumbCamelot Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ме интересира кој лекар може да ми даде упат за мутација на генот МТХФР ? Само приватно да не се испитува?

5. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    82
    Матичен гинеколог дава упати за клиника, на трансфузиологија :)

На JumbCamelot му/ѝ се допаѓа ова.