Јас првата бременост до крај, сега вторава исто до крај ќе мора, Јани ме води. Поради мутациите ми кажа така.
Здраво. Вака, планирам да правам биопсија на ендометриум. Докторот ми кажа дека примерокот треба да се испрати на имунолошка анализа. Меѓутоа, ми рече дека повеќепати му ја враќале биопсијата, па ме замоли и јас да се распрашам каде вие сте носеле вакви биопсии за имунолошка анализа. Мислам дека во петок ќе правам хистероскопија, па сакам навреме да се информирам додека имам време.
А каде ќе правиш хистеро? Зашто јас правев хистеро во систина со биопсија и они си го правеа испитувањето немаше потреба да го носам јас примерокот негде.
Метилирана фолна и метилиран Б12 Заради мутации на фактор 7 и PAI мислам дека ќе треба и аспирин, клексани ама сепак види со трансфузиолог
А како закажувате за кај др Јани, мене гинекологот матичен ми кажа неможеле да закажат не ја ни разбарав зашто
Ако нема термин (а 100% нема) ќе треба да ти дадат приоритетен и да одиш таму да се најавиш на шалтер. Докторот ќе те прими ама не секогаш е среќен кога ќе види приоритетен упат. Или единствено да чекаш да пуштат термини и да ти закажи матичната.
Клексанот е лек кој ја разредува крвта и спречува згрутчување.До кога ќе ги примаш зависи до кога ќе ти одреди докторот .Јас ги примам клексаните до крај на бременост.Без нив не можам да износам бременост.
Здраво. Примам клексан 2 пати дневно во 9 сабајле и 21 часот вечер. Утре имам испитувања на трансфузиологија во 9, кога и како треба да го примам клексанот наутро, пред или по земањето крв?
Zdravo, kje ve zamolam za sovet. Ne znam sto da pravam, so ovie rezultati imam eden missed abortus vo 6ta nedela. Dali nekoja imala vakov slucaj so vakvi rezultati i sto terapija i e dadeno? Mene mi dadoa samo metil folna i metil b12 ama mi e strav samo na ova da bidam. Dali za ovie mutacii dali treba i nekoja druga terapija?
Со хомозигот во PAI и историја на абортус/и или неплодност, се даваат клексани. Нема зијан од клексан, тие што сме ин витро ги примаме и како дел од постапката. Побарај совет од трансфузиолог, не матичен гинеколог.
Jas imam samo pai i mithfr, so prethoden sponta vo 17 ned. mometalno bremena 9 ned zemam po 2 kelksani od 40 i aspirin na 2 dena. Ako veke imas istorija na spontan mislam deka ke ti treba obavezno kleksan, jas bev na eden i ne mi bese dovolno, iako nemam nekoi strasni mutacii. E sega neznam jas od moj aspekt kazuvam mozebi sekoj si e slucaj za sebe, kaj mene dojde do zastoj vo placentata.
Здраво девојки, бев бремена, втора бременост се беше во ред, и наеднаш во 13та недела на прв скриниг докторот ми вели нема срцева акција, мисед абортус е во прашање. Испитав тромбофилија и испадна дека има некои мутации, не е сигурно но има шанси тоа да е причината за пропуштениот абортус. Првата бременост ми беше науредна и имам 4 годишна ќеркичка. Ова се случи пред 3 месеци. Кога повторно би можела да се обидам и што да земам претходно од витамини, суплементи?