Здарво Второ инвитро прво со позитивна бета но немаше срцева реакција остана со димензии за 6 недела а јас 8 недела бев по правило. Примав циклогест x2 и клексан 0.4 еднаш во денот. Со медикаментозен абортус сум од денес пијам капки, па после 3 недело на контрола треба да се јавам. Ве молам за совети што да испитам и од кога да почнам. Имаме направено кариотип за двајцата во ред, јас имам генетски панел за тромбофилија само гинеколог го има видено и ништо ми нема кажано.
Прво многу ми е жал што ти се случило тоа, истото и на мене ми се случи и знам како ти е. Прва бременост ми беше и плодот заостана во развојот, и немаше срцева реакција. Ја по своја иницијатива испитав Тромбофилија и генетски мутации, кариотип за двајцата, пап и брисеви, хормони на трет ден од циклус и тероидна, Торч. Сопругот направи Днк фрагментација, спермограм и спермокултура. Се е во ред со сите испитувања. Мене ми кажаа сите доктори дека било природна селекција. После 3 месеци од киретажа ми кажаа дека можеме повторно да пробуваме.Ти праќам многу подршка и љубов
Дали некоја испитувала Димери и хемостаза на приватно, јас и претходно на приватно бев ама сега има некои измени а одамна не сум испитувала. Ако може во лична порака да ми пишете да прашам.
Дали некој што примал клексан со мутации му била прекината терапијата со клексан кога се во ред димери и хемостаза?
Mene .i se vo red d dimeri, kleksani 2x40 nikako ne mi prekinuvaat. Ako e vo red terapijata i odgovara zosto da se prekinuva? Koj doktor vi kaza toa? Pa poentata i e da bide vo red zatoa i se primaat.
Jas da prasam dali nekoj ispituva Anti Xa faktor? odnosno heparin vo krv. Gledam deka go ima vo Sante plus. https://www.clinica-sante.mk/prodavnica/anti-fha-aktivnost-heparin/