Да, во секој случај подобро е да се примаат цело време поради сигурност. Мене сега некако мисла ми е дека ми ги прекинаа, што ако во меѓувреме пак ми се покачат д димерите, а јас да не знам?
Zdravo postov e postar no procitav deka si piela. i kardio vitamin. ako moze da mi kazes kakvi se tie i mene mi gi dadoa no nikoj od apotekarive nese decidni koj da mi gi dadat
Јас кај матичниот гиниколог ми закажува на мој термин и одам на контрола на три недели или повеќе зависи како и колку ќе ми дадат клексани и на колку време да проверам.Таков им е протоколот.
Еве што содржи кардио витамин: Не знам тебе што ти препорачал докторот и во која количина. Најдобро е да се консултираш со него.
Се снабдив вчера земав 13 пакетчиња од Србија.А аспиринот и оваа таблетава се пијат заедно или на пример една сабајле една на ручек
Здрaвo девoјки, сo еден спoнтaн и еднa биoхемискa бременoст летoвo бев нa трaнсфузиoлoгијa зa испитувaњa. Кaј нив зa ANA пoкaжa декa немa aнтинуклеaрни aнтителa. Е сегa скoрo пo биoхемискaтa бев нa иминoбиoлoгијa и oд тaму пишувa декa се згoлемени вреднoстите зa ANA screen. Дaли тoa знaчи некoј лупус. (веќе 6 гoд.сум сo хaшимoтo)
Здрaвo девoјки, сo еден спoнтaн и еднa биoхемискa бременoст летoвo бев нa трaнсфузиoлoгијa зa испитувaњa. Кaј нив зa ANA пoкaжa декa немa aнтинуклеaрни aнтителa. Е сегa скoрo пo биoхемискaтa бев нa иминoбиoлoгијa и oд тaму пишувa декa се згoлемени вреднoстите зa ANA screen. Дaли тoa знaчи некoј лупус. (веќе 6 гoд.сум сo хaшимoтo)
Значи до 8ма недела 3 пати си била на трансфузиологија?...Многу некако Вака, моето искуство, минатата бременост одев на 2 недели на контрола и примав клексани цело време, оваа бременост резултатите се драстично различни од минатиот пат односно понормални (100 пати сум пишала веќе а уууу, кажќете дека сум досадна ) па со оглед да ја имам истата твоја мутација се осетив „повикана“ да ти пишам, и правам проверки еднаш месечно, а пијам само аспирин. Овој пат по волја на еден трансфузиолог ќе направам блиц проверка порано затоа што некако дури и чудно е како да имам толку ниски димери.
Мене ми ги прекинаа на пола бременост и се заврши во најдобар ред, имам две месечно бебе. Сепак правев контрола на месец и пол. И почесто контроли на гинеколог да прати доплер проток на крв, срцеви отчукувања, мерење и сл.
Фала за одговорот. На последната контрола се договоривме со докторот еднаш месечно да ги проверувам д димерите. Само д димери проверувам, во приватна болница бидејќи не сум од Скопје. Не знам дали некои други параметри треба да испитам. Еднаш имам на трансфузиологија проверено повеќе параметри, но тогаш не бев бремена.Засега сум и јас само на аспирин, на почетокот само примав клексани.
Само да прашам за генски мутации никогаш не сум испитала упат од мат.гинек треба да земам само може да ми кажете како да гласи ? имав неуспешно ифв?
Јас земав од матичен општ лекар упат за амбуланта имунологија. Ќе отидеш таму и докторот ќе ти пише се што треба да испиташ. Испитувањата се за тебе и за сопругот.
Јас,по препорака на доктор имам мутации и пијанм 2×2 секој ден и пред бременост пиев и сега пијам и ќе пијам до 20 недела кога ми е контролата,па после ќе видиме.Секое добро
Факсипаринот ги ставав во стомак 4прсти од папокот и еднаш од лева еднаш десна наизменично и не ме болеа...