Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    @Malena7 Здраво мила, правев генетски испитувања на Имунологија и сум хетерозигот , така што терапијата ми ја препиша Петличковски .Сега порачае едни од сајт кои треба да ми стигнат за 2 недели.Инаку планирам да правам ин-витро на природен циклус со тоа што ќе направам уште дополнителни испитувања на Трансфузиологија за хомоцистеин и вит.Д Јас овие ги порачав од iherb

На dromka, Meckicja и eta им се допаѓа ова.
  2. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Za kaj Jani proveri neka ti kazat koj den e vo Gratska kaj zeleno pazarce... sekoj den imaat transfuziolog tamu ...taka i jas stignav do nego

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Malena7

Malena7 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Супер, овие изгледаат добри а содржат и витамин В6. Ќе се консултирам со мојот гинеколог.. Јас иначе имав мисед во 21 недела, лани во март и после тоа направив серија испитувања па се испостави мутацијата, плус АФА и АНА.. Сега сум повторно бремена во 8 недела а пред бременост бев скоро 9 месеци на терапија со метилфолат и аспирин од 100 секој 2 ден. Од почеток на бременост почнав и клексани... Ти посакувам среќа, ако можам некако да помогнам тука сум..

На dromka, eta и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Метифолатот до крај треба да го пиеш или до 12 та недела?
    И јас исто имав спонтан во 20та недела, хетерозигот сум.
    12 та недела сум сега. Само аспирин пијам и фемибион по 2 таблети. Фолна друга не ми дадоа, наводно ова е доволно од витамините. А клексани само на почетокот примав, сега ќе видиме по потреба.
    Во страв сум цело време, дали сум доволно покриена со терапија?

5. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Фала ти мила, со лесно кај тебе до крајот,ти посакувам овој пат да немаш никаков проблем, мене ме прати интернист што ми ја води тироидната ,инаку ова ќе ми биде прв обид , до сега немам бременост ниту абортуси.Кога ќе почнам со овие сега нема прекинување, а за клексани Петличковски ми рече кога ќе бидам бремена тогаш ќе се одреди.Секое добро:*:hug:

На Malena7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Malena7

Malena7 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    @Magic13 метилфолатот ќе го пијам до крај а после 12 гинекологот ми спомена некои пренатални без фолна, оти кај нас сите пренатални содржат синтетичка фолна.. Опушти се не биди во страв, најважно е да си бидеш смирена, хетерозигот и не е толку страшно бидејќи сепак има делумна апсирпција на фолната 70%, кај хомозиготите е само 30%.. Бидејќи си имала абортус во 20 недела, барај си упати за трансфузиологија за хемостаза, ддимери и АФА, провери и лупус антикоагулант...

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Благодарам на одговорот.
    Проверив се после спонатаниот, другите работи беа во ред.
    Не можам целосно да го елиминирам стравот.
    Во фемибион таблетите има метилирана фолна, мислам тие се единствени кај нас.
    Ти посакувам се најдобро и овој пат лесна бременост до крај.

8. Malena7

Malena7 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Благодарам исто и тебе! Јас хемостаза ддимер проверувам секој месец, тие се променливи и во бременоста растат, особено од второ тромесечие па натаму можат значително да се зголемат.. Консултирај се со гинекологот.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo znam deka mozebi prasanjevo ne e za ovaa tema no nemozev da najdam soodvetna. Dali nekoja od vas mozebi znae kolku tewba da e procentot dozvolen na testosteron sto teeba da ja ima sekoja zena. ? Fala vi mnogu

10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Девојки ги земав резуктатите и сум хомозигот и треба да пијам Метилирана фолна...помош од каде да нарачам купам ?

11. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685

Прикачени фајлови:

На eta, Sienna_MK и 0ли им се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne se pie dokraj metilfolat se pie do 12 ned

neli I'ma referentni vrednosti na tvojot Rez of testosteron mislam oti nad dva e veke visok testosteron

13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки во петок ке правам кариотип со сопругот и ме плашат вашиве термини, што значи да си хетеро или хомозигот? И скапа ли е терапијата? Може ли да останам трудна после спонтан ако ми најдат пореметување во гените? Треба ли нешто сопругот да пие?

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Koja cena se? I dali bi idela naskoro vo bugarija ?

15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Не се плаши толку,на кариотип мислам овие мутации не ги добиваш во резултатите,друго е таму,за овие ќе сi направите испитувања на Имунологија,има терапија за се,не е скапа,без грижи :)

На dromka и Tsukinory им се допаѓа ова.
  16. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Mi gi zema prijatelka, neofoliko se 10- 11 leva, a vitamin B12 mislam okolu 20 leva

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kariotip e drugo a ovie genetski mutacii se drugo za niv ke treba da odete na imunologija

18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Devojki doktorkata rece od 1000mg da zemam metilirana folna ovie gi vidov na net za da mi gi kupat od bugarija ke odgovaraat li? A i mi rece vo srbija gi imalo kako cardiovitamin i tie imale metilirana ... vash sovet?

Прикачени фајлови:

19. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    kaj koja domtorka bese? jas gi pijam veke mesec i nesto cardiovitamin vnatre gi ima i b6 i b12 i vitC koj isto taka moras da gi primas znaci vo edna tableta gi imas se potrebno sto treba da pies osven normanlo aspirin vaka jas pijam samo 2 tableti

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    34.699
    Незнам како се вика на имунологија ми ги виде резултатите и ми рече да земам 1000мг метиилирана... а си ја прашав и гинекологот во њуборн татјана ми рече може и кардиовитамин во србија во нив има метилирана а ти кои ги пиеш ?