Исто @kikin и мене ми рекоа само за метил фолат без метилиран Б12 и Б6. Јас ја конзумирам оваа метилирана фолна земена од Бугарија 12лева ние лично ги земавме во моментот го имаа само ова рекоа дека имале и на друга некоја фирма ама пошто во моментот го имаа само овој тој и го земавме.Малко ме буни ова со Б12 и Б6 ама ке видиме понатаму... Поздрав и убав ден f:
Можеби но сепак не сме сите во можност да идеме во бугарија и затоа пишав дека има и тука мојата што јас треба да ја пијам е 35лева 60таблети но и овие би ги купила отколку да барам кој да ми купи... позз
Јас од истава фирма пијам Б12 метилиран од 1000 мг, 27 лева е, 90 таблети. Неможев да најдам ваква како твојата метилирана фолна со метилиран Б12
И јас таква пијам плус метилирана фолна посебно,пред некој ден ми стигнаа 20 евра двете има и во двете по 90 апчиња
Истите на iherb.com се 12 $ https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Methyl-Folate-1-000-mcg-90-Tablets/70964
Здраво Кај мене има позитивен тест еден ден пред добивање. Сакав да ве прашам дали освен нормалната терапија примавте и Дабростон сакам да му спомнам на док да ми даде за секој случај
Честитки, со среќа, на твое место би мерела прогестерон, ако е добар нема потреба од терапија. Меѓутоа, ако си имала спонтани, гледам сега им е пракса да дадат и без мерење. Најдобро да се консултираш со матичиот гинеколог, или лекарот кој ќе ти ја води бременоста.
фала мила а прогестерон се мери преку крв? Се мислам дане е уште рано за на лекар нема да се гледа ништо рљна бременост е
Нема штета да примаш и прогестерон депо и утрогестан нема штета од прогестеронот но ипак за секој случај прашај си го др и со лесно да си ја истераш бременоста овој пат до крај