aha ke odam. utre na pregled ako rano denes uste pred da go napravam testot imav bolki kako za dobivanje eve uste imam i iskreno strav me faka dane slucaj o pak mi se sluci istoto
Мила прво честитки и со лесно до крај.Второ да си испиташ БХСГ вредност и со тој резултат да се види која недела си и во консултација со гиниколог да се договорите кога да отидеш на преглед.Трето во консултација со гиниколог да си пиеш фолна,витамини како и да користиш криноне гел(според мене најдобра поддршка)и инекција прогестерон депо на колку дена ќе ти одреди г-лог.Секое добро
Да, преку крв. Рано е да се види нешто, ама сепак, добро е да закажеш на лекар, па да се договорите за сé.
Знам, да, оправдано или не, на сите почнаа да им даваат прогестеронска терапија. Нема штета од неа, посебно со денешниве препарати, ама често нема ни вистинска потреба. Ако постои сомневање за компликации во раната бременост, тогаш се мерат нивоата на прогестерон и bHcg во крвта на 2-3 дена и потоа, по потреба се пропишува прогестерон.
Девојки во Струмица во аптека ирис донесеа метилфолат 90апчиња од 1 милиграм и цената е 1690 која сака можам да и дадам бр од аптеката
Да ама секој неможе да оде до Бугарија само затоа нешто каде ти е и превозот до Бугарија што ќе го платеш плус или што ќе можеш друг да ти ги купе
Баш прочитав дека си имала спонтани, тогаш, да, речиси редовно даваат прогестерон. Пиј си го Дабростонот и радувај си се сега.
Генски мутации освен во Скопје, може да се испитаат и во помалите градови или не? Која би била цената на приватно за овие испитувања?
Pa so ogled deka so upat me fati 2400... znaci na ednoto stoese 16000i 8000... sto bi se reklo podobro da dojdes do sk te bockaat i nazad ...
И јас ја порачав оваа од Бугарија. Само мене др.Јани ми рече да пијам од 0,4мг . Па дали може да ги делам апчињата бидејќи се од 1000 мг. Благодарам
Здравво, Правев испитување на ана, афа и д вит. Ана излезе со референтна вредност 124. Дали некоја има искуство со ова? Што значи, дали се прима терапија? На бременост како влијае??? Очекувам некој одговор, поздрав
Здраво. Аna-та и на мене ми беше покачена. Па правев раздвојување на институтот за имунобиологија да се види што е конкретно покачено. Кај мене се качени SS a ro антителата. Па од таму на реуматологија. Па се качи DS DNa и сега правиме испитување да не е некое автоимуно заболување како лупус. Па ако има некоја девојка со слично искуство би била благодарна да ми објасни