Оди во Институтот за имунологија, јас така го најдов во канцеларија. Немав упат. Прекрасен доктор, се' ќе ти објасни.
Нема некогаш да не сум го нашла. Само оди во Институтот, ако не е во канцеларија, прашај ќе го викнат. Секогаш седнува со нас, објаснува, неверојатен е.
Супер, баш убаво да се слушне толку убаво мислење за наш доктор. Ќе одам обавезно следната недела. само кажи ми кое време од денот би било најдобро да го барам, дека сум на работа па ми е потешко со излегувања
Јас секогаш пред работа одев - пред 9 и таму бил. Ќе го најдеш, иако ако само ти е за хла-то, резултатот ти е ок. Ама оди за да те опушти
Земав некои резултати и ова за лупус антикоагулант ми е на самата граница. Кажи ми дали си испитувала ти и колкава била вредноста на LA. Имам уште две недели до терминот со докторот и не ми е јасно дали е негативно пошто е до границата. Фала ти многу
Zdr devojki se mislam za eden post na fb edna ispitala na bebeto I vrodena trombofilija nez od koi pricini izleglo oti ima mutacija na mthfr I jas imam mthfr kombiniran mthfr I se mislam dali i na bebeto da mu napravam ispituvanja za vrodena trombofilija
Сега првпат читам по форумов дека со метилираната фолна пијат и некаков метилиран б12. Мене Ивановски ми нагласи метилирана фолна, но за б12 и б6 не спомна ништо посебно какви треба да се. Пијам со месеци обични б12 на Синерџи мислам беа за под јазик. Се испаничив сега... Има врска каков б12? 19 недела сум веќе инаку, за бебто прашувам да не ми направи ова некој проблем.
Според истражувања и што читав треба и Б12 и Б6 да се пие. Јас пиев. Ич не ми текнува дали и Ивановски ми ги пишуваше во терапија или од транафузиолог ми беше кажано.
A dali ima vo nasive apteki b6 metiliran?? Za folna i b12 si kupiv veke ima vo eurofarm, ama za b6 neznam. dali znae nekoja da potvrdi deka ima? A da i dali od "now" e metilirana bidejki ne e naglaaseno na pakovanjeto kako sto e vo sslucaj so b12
Да, знам дека треба да се пие, јас пијам. Но прашањето ми беше за тој метилиран б12, јас пијам обичен. Дали тоа има некаква разлика?
Da metilirana e jas taa ja pijam veke mesec dena ... homozigot sum na mthr faktor pa treba po 1000mg Metiy folat pisuva na nea...
Како може ако е толку важен тој метилиран б12 јас првпат да слушам за него; Ивановски ми има пишано само б12 во сите извештаи, доктор Јани само метил фолат, ни б12 не спомнува. Дали докториве наши прават големи пропусти што може ние скапо да ги платиме или ние се правиме поголеми доктори од нив читајќи по интернет?
Не се оптоварувај толку, и обичниот б12 е добар. Метилиран б12 е во продажба последнава година, а уназад години и години се пиело обечен б12, па останувале жени бремени и се рагјале здрави бебиња . Ако толку било потребно баш метилиран б12 да пиеш др. Ивановски сигурно би нагласил. Уживај си во бременоста и не му ја мисли многу.
Случајно влегов на темава, долго време не сум ја читнала. Уживај во бременоста и не споредувај своја терапија со терапија на друга трудница. Не секоја е со исти тромбофилски мутации и со иста здраствена историја. И јас и сестра ми имаме мутации, но се различни некој параметри. Сосема различна историја здраствена имаме двете. Она природно останува бремена и без проблеми ( освен некоја мутација ) , а јас родив прво дете со 7мо ИВФ. Јас пиев метилирана, Б12 метил спреј, Б6, клексани и уште 10-15 апои цела бременост . Нормално по препорака на Елена Петкович. Сестра ми исто е пациент на Елена Петкович и само метилирана фолна пиеше. Само таа и беше дадена од трансфузиологот и Фемибион. Толку пиеше цела бременост и ете го второво сега е 8мес лепотан теткин. Ти дадов само една компарација со која можеш мирно да спиеш и да уживаш во бременоста. Не читај и не споредувај терапии зашто не сме сите со исти мутации, здраствени проблеми и истории. Следна контрола за да си раат ете препрашај го Јани и Митко верувам ќе ти дадат објаснување соодветно. Ти посакувам лесна бременост и живо, здраво бебуле да си родиш
Мојата сестра па воопшто немаше таков проблем три уредни бремености без клексан без ништо а јас да цела бременост бев на клексан и по породувањето примав плус уште 20 фраксипарин