Zdravo, pred 4 meseci imav missed.... napraviv dimeri, pap,bris, hormoni, se ok. Genetski mutacii nemama napraveno, no eden doktor mi dade da napravam Genetski za trombofilija vo Institut za imunologija i humana genetika, neznam dali ova e toa istoto i neznam sto da pobaram od doktorkata(mislam na upat) Dali nekoj moze da mi pomongne da mi kze sto dopolnitelno treba da napravam, sakam nova bremenost no sepak pred toa sakam da gi napravam site ispiruvanja
Јас и реков на матичната да ми даде се што обично даваат да се испитува после спонтан. Ми даде неколку упати,тука спаѓаа хормони и димери што веќе си ги направила, е сега направи обавезно за генетски мутации, зошто кај мене излезе тоа дека не ми се преработувала обичната фолна објасни и на матичната сигурно ке знае. Мислам дека тоа е тоа од прилика
Бебето стално е помало се суши плодот и не можат точно да проценат до кога е развиено и јас 10 недела дознав дека плофот ми е мртов и ми рекоја дека е развиен до 8 а во 9 недела имаше уште срцева реакција,се снимав на ехо заради бубрезите и тогаш ми кажаа дека има срцева реакција.
Исто беше и кај мене се чистев 10та недела, а престанал во 7ма 8ма да се развива. Испитав тромбофилија,хормони,торч,хсг,кариотип, и спермограм мм, се во ред. Сега не пробувам зошто психички не сум спремна. Овие испитувања ги правев по 2спонтан
A kako e mozno se da e vi red koga si imala 2 spontani Se plasam da ne mi se sluci pak Inace i jas ne probuvam bidejki treba hsg i trombifilija da ispitam
Како да ти речам не се плаши, кога и јас ептен се плашам, испитај си што е до тебе,направи што треба, другото е во Божји раце, па кај тебе може и ке се најде причината и ке се среди, јас мислам дека иако ми се во ред резулатите, дека нешто се пореметуе одкако ке забременам, и никако да се решам да пробам 3 пат, а 8 месеци поминаа ако некој совет знае што друго да испитам нека каже,па и со матичната си имам мака,само ми вика ајдее ајдее остани, кога ке и отидев за упути коса и се крева
kolku vreme pred brwmenist se pocnuva aspirin da se pie i posle kolku vreme od spontan povtorno probuvate za bebe? kaj mene pomina 3 meseci od 3 ot abortus se mislam koga povtorno da se obidam ovoj pat so bockanje od pozitiven test
Грасиела те читам и сакам да те прашам со цел да ти помогнам. Кажи ми, дали си испитала антитела? Мене едно ми правеше проблем. AntiBeta2GlicoproteinIGA ми беше покачено. Ако не си испитала испитај, многу се важни.
Немам тоа испитано, ке треба матична да си сменам, веке во градов сите ги сменив за вие три години. Само што ке и се појавам од врата леле она пак по упат ке бара нешто, а јас мислам трудна е Што е тоа испитување? Од што е покачено може ова да ме снаоѓа?
Здраво девојки, тие што сте со мтхфр хомозигот, во бременост до која недела/месец пиевте метилирана фолна?
Здраво, мене докторот ми рече за мутацијата да пијам само метилирана фолна, не и б12 а јас ги порачав овие, ако на некој му одговарат, да се смениме ( не се отворени )
Јас сум носител на мтхфр мутација хетерозигот. Пијам метилирана фолна од почеток на бременоста па се до сега 26+. Докторот ми рече дека ќе пијам до крај.
Фала ти многу за одговорот, јас сум 10 недела и немам уште многу залиха па се мислев дали да нарачувам или првите 3 месеци само се пие. јас 2x2 na den pijam od 400, ти ги намалија после 3 месец или исто пиеш цела бременост?
Јас Имприл пијам по едно на ден. Од старт така. Не ми е искоригорано ништо. Тебе од која метилирана ти рекоа да пиеш? Имприлот освен метилирана има и нешто плус во составот. Многу се добри, ама и скапи се. Налет тоа, само да биде се во ред до крај.