Од матичниот гинеколог ви дава упат за гинекологија и таму ви пишуваат извештај или поинаку е ако може да ми кажете.
Јас, еве веке 3та рефундација само извештај од гинеколог,нешто сменето било не давале извештај на трансфузија. Ова за клексанот кажувам,можеш слободно само со извештај од гинеколог на гинекологија Прашај го матичниот ке ти даде упат секако,мораш со упат
Кажи ми каде одите во гинекологија или на упатот како ви пишува или која амбуланта,гинекологов мој ништо не е информиран или не се замара.
Јас се извинувам многу, ги прочитав претходните постови и навистина не можам да сватам, сега кој треба да ни даде потврда за клексани, трансфузиолог или гинеколог? Многу ке ве молам, ако има некоја членка која што деновиве рефундирала пари од клексаните, па да ни појасни што точно е потребно, потврда од гинеколог или потврда од трансфузиолог?
Вчера бев на трансфузиолог и таа ми кажа дека треба на гинекологија.Ме услужи сега ама и ми кажа и ми напиша во извештај за нареден пат кај гинеколог.
Mене терапија ми даде трансфузиологот и тој извештај го давам при рефундирање заедно со потврда од матичен гинеколог дека сум ги примила клексаните .
Каде се даваат документиве? А има некој рок за поднесување. На пример незнам до кога ќе се боцкам со фраксипарин, на крај да речеме сите сметки кога ќе ги соберам дали може заедно да ги поднесам. Да не морам да поднесувам секои 10 дена...
5 год е рокот за поднесување.Мене ми рекоа да поднесам барем еднаш месечно за побрза исплата.И наеднаш да ги поднесете нема оддеднаш да ви ги префрлат парите а и подолго ќе чекате,а може и ќе се промени нешто во процедурата за поднесување па нема да ви ги рефундираат.
Девојки, гинеколог ми рече да испитам генетски мутации за тромбофилија. Резултатите ги зедов. И сега? ќе ми ги чита тој или треба да ги однесам на друг специјалист за читање на резултати? Фала вии
Lupus anticoagulant is an immunoglobulin that binds to phospholipids and proteins associated with the cell membrane. Lupus anticoagulant is a misnomer, as it is actually a prothrombotic antibody. Lupus anticoagulant in living systems cause an increase in inappropriate blood clotting. Трансфузиолог ти ги виде резултатите? Претпоставувам на Трансфузиологија испитуваше.
Мила мој совет ти е со резултатите кај Петличковски на клиника и тој ќе ти каже каде да бараш чаре.Секое добро