Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Мthfr c677t хетерозигот, денес ми стигнаа резултатите, цела хемостаза е добра, освен оваа генска мутација, послњ спонтан абортус, кажете што терапија примате и за колку време делува, како оди тоа, не се разбирам ништо?? :|;(

2. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас ја имав мтфхцр 1298 ц мислам и од терапија ми беше препишано аспирин 100 проект, метилирана фолна, и б12 метилкобалмин. Почнав терапија ама маж ми беше у странство штпм се врати првиот месец одма останав трудна еве ме терам 8 ма недела

На dromka, azelea, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Има ограничување во мој термин и матичните гинеколози не може да закажат термин. Дури и преку ГАК е исто - вика терминот не е достапен за бремени.

Општ ако сака да ви даде упат едино.
    Во понеделникот беше лудница!

4. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Мене таа мутација ми стои негстивна дека ми е, валда не се истите, мене ми кажа само метилиран фолат да пијам и да останам бремена да си продолжам, ти колку време пиеше терапија, па остана?
    Кажи ми кај кој гинеколог одеше, што ти ја препиша таа терапија?

Последна измена: 3 јули 2020
  5. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Значи еден месец и одма останав, претходно имав мисед абортус. Јас се консултирав со Јени Ангелковски на трансфузиологија, и со Лазаревски гинелогот од Систина. Двајцата врвни. Благодарение на Лазаревс

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Само еден месец пиење и одма остана? Супер, баш ми е мило, дај боже и кај мене така да е, јас сакав кај Ивановски во Систина да одам, а на транфузиолог не бев на консултации, а може требаше.

7. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Во принцип таа е терапијата аспирин 100,б12 метилкобалмин и метилирана фолна. Убаво е да се консултираш со трансфузиолог да ти одреди терапија па да видиш што како.....гинеколог во случајов после ќе ти треба. На државна ја фалат и Елена Петковска или Петкович така некако беше

8. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.289
    Mazot mi gi zede rezultatite, dr. Trajkov mu rekol deka ne e strasno, ke treba samo kleksani edna nedela pred transfer da primam. Otogas imam napraveno dve neuspesni in vitra. Prviot pat doktorot inistirase posle pukcija da pocnam so kleksani i zavrsiv so biohemiska bremenost. Vtoriot pat pocnav da primam kleksani edna nedela pred transfer i povtorno in vitro neuspesno, ovojpat beta 0,10. Sakam so rezultatite da odam na transfuziolog da vidam sto toj ke mi kaze.[/QUOTE]
    Ако можеш да ми пишеш порака :)
    Поминато е многу време , а дека имавме исти генски мутации , па ми треба совет :hug:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Во овој фолатот што ми го препишаа има и Б витамин, сега не знам дали плус да си го земам метилиран, а за аспиринот секако морам да се консултирам со доктор, фала ти на споделено мислење.

10. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Сликај го ако не ти е тешко

11. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Еве го..

Прикачени фајлови:

12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Ова ти е само метилирана фолна... Ќе ти треба и б12 метилкобалмин еве слика чисто да видиш јас го имам овој бренд од Америка е претходно пиев еден од зегин

Прикачени фајлови:

13. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Ако можеш да ми пишеш порака :)
    Поминато е многу време , а дека имавме исти генски мутации , па ми треба совет :hug:[/QUOTE]
    Еве еден совет... Консултација со трансфузиолог обавезно ти треба, и мене ми рекоа клекани од одма ама еве ме 8 ма недела терам со аспирин и витамин е.Си била ли кај Лазаревски во Систина?

14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo zenski za ispituvanje vo manu za gentski mutacii dali treba maticen ginekolog da dade upat ili specijalist od bolnica. Falaa

15. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.289
    Еве еден совет... Консултација со трансфузиолог обавезно ти треба, и мене ми рекоа клекани од одма ама еве ме 8 ма недела терам со аспирин и витамин е.Си била ли кај Лазаревски во Систина?[/QUOTE]
    Сум била многу одамна , овие резултати што ги имам и што го цитарав мислењето е од 2017 година :D
    Сега останав трудна природно , па ми побараа после овој спонтан генетски мутации , па барав совет околу аспирин и метилирана фолна колку време пред бременост се пијат.
    Мене Зоран Илиевски ми кажа сега и да имаш мутации не се секирај со метилирана фолна и аспир се средува . Ја имам изгубено цела папка со сите испитувања , здравје после три месеци ќе почнам да испитувам и ќе одам на трансфузиолог . Ти благодарам :inlove::hug::l:

16. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Како да го најдам овој Б витамин? Кој го пиеше од Зегин, кој е по ефикасен, според тебе? А иначе си пијам јас и витамин Е, Д и понекогаш Ц, а за аспиринот морам да се распрашам, не знам дали е паметно на своја рака да си земам сама, затоа...

17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Може матичен гинеколог, да даде упат. За се што прават испитувања во МАНУ, можеш да си побараш упат од гинеколог, јас и брис сум носела, со упат од матичен.

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Сум била многу одамна , овие резултати што ги имам и што го цитарав мислењето е од 2017 година :D
    Сега останав трудна природно , па ми побараа после овој спонтан генетски мутации , па барав совет околу аспирин и метилирана фолна колку време пред бременост се пијат.
    Мене Зоран Илиевски ми кажа сега и да имаш мутации не се секирај со метилирана фолна и аспир се средува . Ја имам изгубено цела папка со сите испитувања , здравје после три месеци ќе почнам да испитувам и ќе одам на трансфузиолог . Ти благодарам :inlove::hug::l:[/QUOTE]
    Ne se pie samo merilfolat i i aspirin se pie ivitamin b 12 metilkobalomin I vitamin c.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne aspirin na svoja raka ne se pie oti moze da dojde do hiperkoagubilnost na krvta I do krvarenje od zeludnikot

На ladystardust и dromka им се допаѓа ова.
  20. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Не, не земам, ама овие б12 можам да ги земам метилирани или моеам и тоа да прашам? Нешто штета имаат?