Мthfr c677t хетерозигот, денес ми стигнаа резултатите, цела хемостаза е добра, освен оваа генска мутација, послњ спонтан абортус, кажете што терапија примате и за колку време делува, како оди тоа, не се разбирам ништо??
Јас ја имав мтфхцр 1298 ц мислам и од терапија ми беше препишано аспирин 100 проект, метилирана фолна, и б12 метилкобалмин. Почнав терапија ама маж ми беше у странство штпм се врати првиот месец одма останав трудна еве ме терам 8 ма недела
Има ограничување во мој термин и матичните гинеколози не може да закажат термин. Дури и преку ГАК е исто - вика терминот не е достапен за бремени. Општ ако сака да ви даде упат едино. Во понеделникот беше лудница!
Мене таа мутација ми стои негстивна дека ми е, валда не се истите, мене ми кажа само метилиран фолат да пијам и да останам бремена да си продолжам, ти колку време пиеше терапија, па остана? Кажи ми кај кој гинеколог одеше, што ти ја препиша таа терапија?
Значи еден месец и одма останав, претходно имав мисед абортус. Јас се консултирав со Јени Ангелковски на трансфузиологија, и со Лазаревски гинелогот од Систина. Двајцата врвни. Благодарение на Лазаревс
Само еден месец пиење и одма остана? Супер, баш ми е мило, дај боже и кај мене така да е, јас сакав кај Ивановски во Систина да одам, а на транфузиолог не бев на консултации, а може требаше.
Во принцип таа е терапијата аспирин 100,б12 метилкобалмин и метилирана фолна. Убаво е да се консултираш со трансфузиолог да ти одреди терапија па да видиш што како.....гинеколог во случајов после ќе ти треба. На државна ја фалат и Елена Петковска или Петкович така некако беше
Mazot mi gi zede rezultatite, dr. Trajkov mu rekol deka ne e strasno, ke treba samo kleksani edna nedela pred transfer da primam. Otogas imam napraveno dve neuspesni in vitra. Prviot pat doktorot inistirase posle pukcija da pocnam so kleksani i zavrsiv so biohemiska bremenost. Vtoriot pat pocnav da primam kleksani edna nedela pred transfer i povtorno in vitro neuspesno, ovojpat beta 0,10. Sakam so rezultatite da odam na transfuziolog da vidam sto toj ke mi kaze.[/QUOTE] Ако можеш да ми пишеш порака Поминато е многу време , а дека имавме исти генски мутации , па ми треба совет
Во овој фолатот што ми го препишаа има и Б витамин, сега не знам дали плус да си го земам метилиран, а за аспиринот секако морам да се консултирам со доктор, фала ти на споделено мислење.
Ова ти е само метилирана фолна... Ќе ти треба и б12 метилкобалмин еве слика чисто да видиш јас го имам овој бренд од Америка е претходно пиев еден од зегин
Ако можеш да ми пишеш порака Поминато е многу време , а дека имавме исти генски мутации , па ми треба совет [/QUOTE] Еве еден совет... Консултација со трансфузиолог обавезно ти треба, и мене ми рекоа клекани од одма ама еве ме 8 ма недела терам со аспирин и витамин е.Си била ли кај Лазаревски во Систина?
Zdravo zenski za ispituvanje vo manu za gentski mutacii dali treba maticen ginekolog da dade upat ili specijalist od bolnica. Falaa
Еве еден совет... Консултација со трансфузиолог обавезно ти треба, и мене ми рекоа клекани од одма ама еве ме 8 ма недела терам со аспирин и витамин е.Си била ли кај Лазаревски во Систина?[/QUOTE] Сум била многу одамна , овие резултати што ги имам и што го цитарав мислењето е од 2017 година Сега останав трудна природно , па ми побараа после овој спонтан генетски мутации , па барав совет околу аспирин и метилирана фолна колку време пред бременост се пијат. Мене Зоран Илиевски ми кажа сега и да имаш мутации не се секирај со метилирана фолна и аспир се средува . Ја имам изгубено цела папка со сите испитувања , здравје после три месеци ќе почнам да испитувам и ќе одам на трансфузиолог . Ти благодарам
Како да го најдам овој Б витамин? Кој го пиеше од Зегин, кој е по ефикасен, според тебе? А иначе си пијам јас и витамин Е, Д и понекогаш Ц, а за аспиринот морам да се распрашам, не знам дали е паметно на своја рака да си земам сама, затоа...
Може матичен гинеколог, да даде упат. За се што прават испитувања во МАНУ, можеш да си побараш упат од гинеколог, јас и брис сум носела, со упат од матичен.
Сум била многу одамна , овие резултати што ги имам и што го цитарав мислењето е од 2017 година Сега останав трудна природно , па ми побараа после овој спонтан генетски мутации , па барав совет околу аспирин и метилирана фолна колку време пред бременост се пијат. Мене Зоран Илиевски ми кажа сега и да имаш мутации не се секирај со метилирана фолна и аспир се средува . Ја имам изгубено цела папка со сите испитувања , здравје после три месеци ќе почнам да испитувам и ќе одам на трансфузиолог . Ти благодарам [/QUOTE] Ne se pie samo merilfolat i i aspirin se pie ivitamin b 12 metilkobalomin I vitamin c.
Ne aspirin na svoja raka ne se pie oti moze da dojde do hiperkoagubilnost na krvta I do krvarenje od zeludnikot
Не, не земам, ама овие б12 можам да ги земам метилирани или моеам и тоа да прашам? Нешто штета имаат?