Јас кај Јани Ангеловски додека стигнав не ги примав, ама правев хемостаза и д димери редовно. После ми ги препиша. Ова со претходната бременост. Проблемот сега е што немаме пристап до трансфузиолог на државно, а гинеколог додека не види нешто на ехо нема да ти ги препише. Посебно матичен гинеколог. Затоа одам и приватно....ама вака со повторувачки абортуси...би го слушала трансфузиологот...инаку може нема да стигнеш до трети...
Transfuziologot jas so kleksan pocnav od test den od ciklus posto bev na Ivf I cela bremenost bev so fraksiparin inace sum so kombiniran mthfr heterozigot
И јас како тебе 10 дена закаснив покасно не го послушав трансфузиологот и пак абортус имав после тоа почнав од одма и немам никаков проблем
Сеа ке одам на контрола и да видиме што ќе каже, одам кај Лазаревски во Систина ми даде аспирин од 100,и витамин е,.... Да видиме сега за сега сум супер Која недела тераш
Само позитивно мислење стравот ќе го имаш додека да почне да мрда кога ќе го осетиш ќе ти дојде душичката на место
Не знам дали прашањево ми е за тука. Ме интересира ако прочита некоја породена мајка.. Дали после пораѓај се продолжува со метилирана или се земаат некои други витамини?
Девојќи јас сакам да ве прашам за испитување на генски мутации за каде треба да ми дадат упат. За институт за имунологија или амбуланта за хумана генетика? Пошто толку се стручни докториве и незнаат.
или трансфузиологија или имунологија или во МАНУ нека ти дадат упат за сите генетески мутации да се испитаат и хемостаза нека ти направат и д димери. Хемостазата и димерите уште дента ти ги даваат, а за мутациите за две недели одприлика
На институт за имунологија и излегуваа на сестрата два одддели како што пишав погоре? Незнаат ништо. На МАНУ треба да закажам за сите работи или? И како се вика одделот ако знае некој нека каже.
И дали има термини одма или се чека? Бидејќи ова ми кажа дека секој ден имало. Ако некој сега брзо има правено нека каже.
Dali so heterozigot mthfr posle bremenosta(poroduvanjeto) treba da se prodolzi metilirana folna da se pie celi vreme ili ja prekinavte