Jas ja prekinav inace vo sad tocno bilo toa deka tiestie mthfr mutacija ne primaat vakcini pretpostavuvam oti kaj nas so mthfr tesko se ciste organizamot od otrovi
Ова кај нас е недоволно истражено ама мислам дека би требало да се пие поготово ако се планира бременост
Се согласувам со тебе дека е не доволно истражено сепак има доста мутации и автоимуни заболувања што не ни знаеме ние женските со спонтани (со мака) ни прават испитувања и така откриваме колку уствари може се тоа опасно да биде. Али работата е што преку мака тоа го дознаваме а може да се среди и пред бременост
Баш така а мачење... А замисли тие кои не знаат ете не наишле на соодветен гинеколог да ги упати.. Голгота со години. Јас се мачев 2 години за бебе и еве сега терам 10 ра недела
Bidejki imame mutiran gen i decata nasi moze da imat vo toj slucaj ne treba da gi vakcinirame? Nema logika toa so vakcinite, sekoj organizam ima nekoja genska mutacija,, nedaj boze pa od rubeola da se zarazi covek sto ne e vakciniran
Bidejki mutacijata si ja nosime za stalno neznam dali treba da se prodolzi so metilirana, jas dodeka bev bremena primav kleksan, aspirin, b6, metilirana folna 400 hetdrozigot sum, dr jane ne sakase da mi dade i b12 neznam zasto, ali se super ispadna,,, e sega neznam dali uste da zemam
Jas ne zboram za site geni zboram za mthfr sekoj gen vo organizamot ima svoja funkcija a vakcinite se noz so dve ostrici
i jas treba da primam ama planiram da zaminam za germanija. dali no moze sam da se bockas so niv ili mora lekar date bockas barem dodeka nese snajdam tamu za ginekolog