Имаш среќа што и овие на Нау и Џејмисон ги има кај нас. Ги немаше порано.Пред неполни три години кога останав трудна од Бугарија нарачував по луѓе, сега со коронава тешко да најдеш некој да ти земе надвор од МК
Zdravo na site, nova sum na forumot... pred nekoj den bev na kontrola inaku sum 17 ta nedela.. doktorkata mi vide nekoi lakuni na postelkata, me prati na transfuziologija, a posle ispituvanjeto mi gi smeni femibion 2, vo metil folat. Isto mi dade i inekcii kleksan..Sakam da prasam dali nekoja od vas imala slicno iskustvo.. i dali osven metil folat ima potreba i od drugi vitamini? Fala vi
Имаш ли испитано генски мутации. Јас со мутација примам метилирана фолна, б12 метилкобалмин и аспирин 100 проект.. Наскоро почнувам со клексан. Таман си.. Битно сте откриле...
Метил фолатот ти е фолна киселина (во метилирана фолна и да имаш мутации не е штетна баш напротив) а клексаните ти се поради лакуните веројатно но мислам треба и др витамини да си внесуваш сепак консултирај се со докторката
На трансфузиологија основни а остатокот на ману. Побарај од матичен гинеколог упут и ќе знаеш се за кратко време обично за 7 дена даваат резултати. Добро е да пиеш и витамин ц, магнезиум, витамин е. В6..
И на трансфузиологија прават на исто место се ќе си заврши само што сега бидејќи е бремена мислам дека нема ни да и направат генетски испитувања
Жени, има ли некои пренатални витамини што се само со метилфолат? Во Фемибионот е комбинирана обична фолна со метилфолат, а нели обичната пречи при преработката на чистата форма. Сега имам Прегназон, во нив има само обична. Порано нарачував Thorne Research од iherb, тие беа одлични но веќе ги нема. Имприлот добро, но ако има поефтина варијанта би било супер. А и на нив треба да додавам други суплементи. Има ли опција или ќе морам да комбинирам десет апчиња со витамини и минерали?
А зошто да пиеш дополнително витамини толку ти е лоша крвната слика да мораш да пиеш? Јас цела бременост освен метил фолат на Нау од 1000мг и б12 метилкобаламин исто на Нау ништо не пиев дополнително никој не ми ни спомна да ги пијам само еднаш за железо пиев и тоа 5-6 месец бидејќи беше ниско друго ништо
Железото, хемоглобинот и црвените крвни зрнца ми се секогаш ниски, во бременост уште повеќе. Сега уште со исхрана регулирам зашто ми е рано за дополнителни суплементи, ама дефинитивно ќе ми требаат. Ако немам во витамините, ќе треба тоа + Ц да надополнувам, значи две таблетки плус. Па магнезиум, на пет заокружуваме. Ам јод? И Д ми е низок, морам и тоа. Многу ми е поедноставно да е во едно. Пример Прегназон ми се совршени, уште да беа со метилфолат наместо обичен. Ама ако нема опција, то е шо ќе прајш
Дечки на институт за имунологија и хумана генетика, освен генетскиот панел за тромбофилија, што може друго таму да се испита? На пример глуциден статус( глукоза, инсулин и гликолизоран хемоглобин) може таму да се испита?
Би сакала да споделам неколку работи за сите вие што имате генски мутации и се надевам ќе ви помогнат на сите кои имате мака. Најдов една страница на фб америчка каде луѓето си кажуваат своите маки. Сите кои имале проблем со зачнување пијат аспирин бејби, кај нас е протект, метилирана фолна и метилкобалмин в12. Од одма сите остануваат трудни. Понатамошната терапија е клексан во бременост од одма и гледам сите имаат успешни бремености а претходно имале спонтани. Примаат и ловенокс или фркасапарин инекции кои што се исто добри како клексан от. Претходно го спремаат организмот вежбање ии не се јаде бел леб. Повеќе пешачење е препорачано.не знам дали сте успеале да прочитате но често пати ние кој што имаме генски мутации имаме проблем со главоболка, концентрација, меморија, повторувачки спонтани. Мислам ќе станам доктор по темава. Ако некој има било каква информација, совет, прашање би сакала да го споделиме.