Нека ти закаже на имунологија за генетски мутации има секој ден термини до крај на месецот... таму ќе ти испитаат и тромбофилија ...
Ова кај нас е хаос. Ќе видам во петок сум пак на гин. за таму ќе и речам денеска баш го правевме муабетот дека нема.. фала ти сепак
Сепак во петок да си разговарам најдобро со матичнава, нема потреба како што гледам за на приватно да ме прати. Фала на инф А уствари резултати за колку време добивте?
Јас правев генски мутации за тромбофилија. Матичната ми закажа термин, на институт за имунологија и хумана генетика. 1700 денари платив. За 18 гени мислам. Резултати уште чекам а еден месец помина ....
Значи сепак има, мрне ми рекоја поради коронава не правеле моментално, а ти баш во екот си правела...хм... фала на одговорот
секој ден има термини ќе и кажеш да ти даде упат (околу 1700ден ќе те чини за 18генетски мутации меѓу кои и тромбофилија но за резултат ќе чекаш 3до4недели ) приватно ти е мнооогу поскапо... а на трансфузиологија можеш само за тромбофилија да провериш Позз
Упатот е со генетски мутации...а кога ќе отидеш таму ти запишуваат што се треба да се испита... (во моментов го немам листот со рез да видам има 18гени...за тромбофилија за мтхр5фактор и за др нешта) Јас сум хомозигот за мтхр5фактор и со предиспозиции за тромбоза ...
Да уште прееска и јас ги видов термините, конкретно најбитно е за хемостазите да се испитаат, за чекање не е проблем, чим се решив конечно да тргнам по овај пат... фала многу за информации, стварно ми треба некој кој е упатен во овие работи затоа што штотуку почнувам
За хемостази ддимери и парцијални времиња на трансфузиологија можеш да си провериш ...и таму има термин позз се надевам помогнав на некој начин
Ми помогна и тоа многу, ми ги разјасни некои работи многу повеќе, фала многу па да видиме што ќе биде понатаму..