Јас откако ги земав резултатите ми рекоа - метилирана фолна, Б6, Б12 и аспирин. Ова ми е терапија од трансфузиолог. Ако си во можност да дојдеш во Скопје, ти ја препорачувам Елена Петковиќ. Многу е посветена докторката. Ќе ти објасни се убаво. Има амбуланта вторник и четврток.
Ако веќе имаш готови резултати, отиди во некој од овие денови кога е на работа, ама од 2-4 кога се читаат резултатите. Тогаш ќе можеш да си влезеш и да се видиш со неа.
Ок фала многу Си зедов и Б6 и Б 12 ама како што читам на интернет треба метилирани да примам б12 како што примам метилирана фолна. Какви примаш ти?
Пиев метил кобаламин, ама преминав на б12 спреј од Хелт еид. Ми беше ту мач да планирам за интернет нарачки.
Јас сега откако купив прочитав дека ми треба метилиран в12 јас купив вакви а треба methyl B12 така? Има од страната откаде што порачав метилирана фолна има и метил в12 дали да порачам и до кога ќе ми требаат во бременост?
Ok fala mnogu si poracav jas vakvi sega treba da stasaat za tri nedeli vo meguvreme ke gi pijam ovie sto gi kupiv i ako moze dami gi sliknis tie sto gi koristis da gi vidam kakvi se http://www.mthfrtreatment.com Ovde ima se za mthfr mutacii
@miss-bootylicius и јас пијам обичен б12 , препарат комбинација со б6 и метилирана. Терапија од трансфузиолог. Ти почни нешто да пиеш ама најубаво е побрзо на трансфузиолог. Он ќе ти каже најдобро. Мислам дека не само метилираната туку и б6,б12 се пијат до крај.
Zdravo. me interesira dali moze da ja koristam metiliranata folna iako nemam praveno ispituvanja za mutacii? dali steti bidejki se obiducame za bebence? pozdrav
Па ако немаш мутации овична пиј си. Сумљаш дека ги имаш? Ако сумљаш поарно провери си. А дали штети не знам,ама нема потреба од метилирана фолна ако немаш генски мутации.
Мене ме интересира дали знаете што треба а што не да конзумираме за одредена мутација. Некој специфичен начин на исхрана и слично?
да прасам од србија ја нараца металираната?? ако мозе линк или од каде ја купи...наси роднини таму викаат ја нема ??
Препаратот е кардиовитамин ( содржи метилирана, б6, б12 , вит ц). Купен е од Врање од локални аптеки.
Начин на исхрана за генетски мутации!!?? Никој никогаш не ми спомнал да се придржувам на било каков начин на исхрана, ниту пак истата би имала некакво влијание..