Добро ве најдов, и јас сум за тука Имам повеќе мутации, испитувањето го правев после missed абортус, ги однесов резултатите кај гинеколог и ми рече "Ништо, кога ќе бидиш бремена ќе треба да пиеш метилиран фолна, не обична." Додаде и дека обичната фолна дури и штета правела во вакви случаи, ама би сакала да знам, ако има поинформирани, каков вид штета (на органи, на крв, на бременост? ). На своја рака почнав да пијам метилирана фолна иако уште само се обидуваме. Инаку пред неуспешната бременост имам една успешна, без никакви проблеми, со "обична" фолна бидејќи не знаев за состојбата со мутациите. Ако има некој со исти мутации нека пише ПП со искуства, терапии, доктори.. Благодарам
Jas pijam metilirana, a sum piela i obicna pred da doznaam kakva treba nekoi zdravstveni poteskotii nemam. Ne se opteretuvaj cim si isterala edna bremenost so obicna, moze spontaniot i da vrska nema so ova. Opustete se probuvajte si i so sreka. Inaku jas ja pijam od now metiliranata ja ima vo site apteki.
Здраво, ако знае некој да ми го прочита резултатот, секако ќе одам на лекар но чекам уште некои резултати па далеку ми се гледа наредната недела за да знам што точно има во резултативе.
Здраво Мутирани ти се 5 гени, само не знам точно да ти кажам кој што значи споредено со моите резултати, исто мутирани имаме три гена - МТР , МТРР и ПАИ 5г/4г + јас имам мутација и на МТХФР и дадена ми е терапија Аспирин ,метил фолат и метил б12 од позитивен тест или трансфер продолжувам со иста терапија + клексани , Аспирин на секој втор ден и Ц витамин од 1000
Dali nekoja znae sto tocno pravat ovie suplimenti kako metilirana folna, b12 metiliran itn za zenite sto imat mutirani geni a sakat da zabremenat, sto pridobivki ima ako se pijat a sto ako ne se pijat, sakam podetalni informaci za efektot ako znae nekoja
Тие витамини му фалат на телото фолната е за намалување на дефектите при оформување на плодот поточно за невралната туба да се оформи затвори како што треба научно докажано дека помага 70% во овој процес жените со мутира и гени не можат обичната фолна да ја преработат и само ја исфрлаат ништо не се задржува во телото затоа е потребата чиста фолна т.е. метилирана за да може телото одма да ја искористи. Големата количина кија се пие од метилирана фолна знае да го маскира отсуството на б12. И обично б12 го пијат задно со метилирана фолна или пак им го даваат на оние што се вегетаријанци повеќе прочитај тука. https://dishwish.mk/blog/8-12 А ако не се пијат голем е ризикот да не се затвори невралната туба и да има понатаму проблем или да не се развие убаво плодот да има аномалии особено првите три месеци
Zdravo zenski dali ste imale ispituvano vo manu za glikogeneza I za kolku vreme vi imaat stignato rezultaite
Би ти рекла да пробаш со инвитро и да не чекаш и ако имаш услови да појдиш на консултација во Систина кај др.Митко Ивановски
Женчиња јас два - три пати ја нарачувам оваа метилитана фолна од iherb на life extension. Е сега приметувамдека не пишува methylfolate, туку methyltetrahydrofolic acid. Тоа е исто? Метилирана?активна форма? напред пишува метилфолат, ама назад метилтетрахидрофолок ацид.
Жени од каде е најевтина метилираната фолна? Ја зимав нарачував од Бугарија најисплатлива ми беше ама сега нема.
Преку www.iherb.com нарачај си. Разгледај си имаат се и со достапни цени. Избери со обична пошта, а не со dhl. Последната пратка мене ми стигна за 20 дена. Порано и повеќе сум чекала. Јас таа што ја имам постирано погоре околу 10 евра ми излезе ( 100 таблетки од 1000mcg)
И јас си порачав исто од таму iherb.com и ми стигна за 10,12 дена, сега пред 4 дена.Со поштарина ме кошташе околу 850ден, а тука е 1650, се исплати
Cisto informativno, na 4 dekemvri od iherb naracav vitamini vkupnata suma 60 evra samo za vitamini, vcera na 21 gi dobiv, postarot doma mi gi donese, znaci za 17 dena mi stigna doma
Испитувањата се од поодамна на трансфузиологија испитани само 3 мутации, но овде читам дека на трансф исптуваат 4 мутаци,незнам зошто кај мене се 3...треба ли да доиспитам уште некои мутации на трансфуз.или имунологија ?
Ако сакаш детално повеќе на имунолпгија се испитуваат 17гени...меѓу кои и за тромбофилија (оние пд трансфузиологија)