А1 А2 што спаѓа? Што се учи ? За 1 месец морам да стигнам до ниво Б. Толку сум во паника и збунета што не зна од каде да почнам.
Јaзикoт не е тежoк, a и плус е интересен... вo a1 нивo скoрo пa и ништo дa не се учи ептен oснoвни рaбoти се.. учењетo (мaaaaлку пoтешкo)пoчнувa oд a2 и зa еден месец СИГУРНO мoжеш дa ги сoвлaдaш aкo пoсветиш дoвoлнo.. @eheFrau ти мене ме изнaсмеa и тoa кaкo мoжеш дa стигнеш дo b1
Nema potreba da si vo panika voopsto.. Samo najdi gramatika i vokabular od internet i nekoi online knigi za toa nivo i ako vezbas i si go isplaniras ubavo ucenjeto za eden mesec sigurno ke naucis @eheFrau za eden mesec mozes i poveke od b1 da naucis a ne pa a1intenzivno..od licno iskustvo kazuvam
ova kazauvam zasto jas imam uceno i imam stignato do pola do b1.. ti da znaes sto ima vo a1 i a2 nema gluposti vakvi da kazuvas
Pa jas znam zatoa se cudam na tvoite nebulozi. Oscen ako direktno si pocnala na b1 pa za mesec si pominala do b1/1.
Daaa se shto vklucuva gramatika do b1 i padezi i deklinacii ucev i se posvetiv mn.. probaj pa ke vidis
Нема шанси за еден месец да стигнеш до ниво Б1, особено ако си почетник. Од искуство ти го кажувам ова, пошто сум професор по германски.
nema povekje da se ubeduvam za nesto sto e vistinito ko den..jas postignav da naucam se i mnogi e lesno zasto a1 duri i da ne e nivo ... jazikot mnogu dobro go vladeam taka sto @SunnyGirl2 ako napravis dobar plan i go sakas toa ke uspees eve i @Aleks12 istoto go ima napraveno ... neka ne te obeshrabruva nekoj sto ne se trudel dovolno
k ГOЛЕМА штетa зa вaс две (oсoбенo зa прoфесoрoт).. немa веќе дa се убедувaм... @SunnyGirl2 знaчи купи тетрaткa нaпрaви плaн пoбaрaј мaтеријaли и 1000000% успевaш.. целoснo те пoдржувaм вo oвa aкo гo имaм пoстигнaтo јaс тoa мoжеш и ти..
За тоа и јас зборувам хахах.. И јас целосно те подржувам и верувам дека ке постигнеш да научиш.. ❤❤❤многу среќа❤
Здраво девојки, Ми треба препорака за добар професор/ка по конверзациски германски. Дали можеби некој знае некого да ми препорача? Фала однапред
Zdravo. Mi treba a1 nivo germanski jazik. Da me znae nekoj poveke info za kolku vreme se uchi? Dali moze privatni casovi da se zemaat doma pa da odam samo na polaganje? Sertifikatot kolku cini?
Зависи колку време ќе вложиш во учењето. Јас одам на супер интензивен курс во Гете (не живеам во Мк, тука програмата малку се разликува), а1 трае два месеци, исто и а2 и б1, додека пак б2 е поделен на два дела и трае четири месеци, така да ако го учиш јазикот со ова темпо би требало да стигнеш до ц1 за помалку од една година. Исто така, покрај часовите многу е важно да учиш дома, да слушаш аудио на германски, да се трудиш околу пишувањето и ред други работи.