И ÖSD и TELC се признаени (гледaјте на официјалниот сајт на амбасада пишува)ÖSD имаше во Битола го затворија за примање на мито,има и во Тетово и не сум сигурна но се шпекулираше дека ке го затворат(aко веќе не се)
Zdravo na site. Dali nekoj vo brzo vreme bil na polaganje za a1 vo gete za da dobie viza i dali kako na linkot bese testiranjeto? jas treba posle nova godina da odam sega pocnav na kurs ama bajagi tezok jazik e nemozam dago svatam i kako sto izgleda na linkot tesko e zatoa sto ne razbiram sto zboruva zenata
Jas polagav pred 5 meseci i mene ne mi beshe bash teshko. Od 100 mozni poeni imav 80. Prvo polagas pismeno vo uchilna. Slusas audio i spored toa zaokruzuvas ponudeni odgovori. I pisuvas esej mal. Oni ti davaat tema. A potoa usmeno kako na videoto isto. Treba spored slikichka da sostavis prasanje i da znaes da odgovoris ako nekoj ti postavi prasanje. Ne e mnogu tezok jazikot. Jas za nepolni 3 meseci go sovladav so 2 pati nedelno chasovi.
предложете професор по германски јазик во скопје со нормални цени? И јас планирам да полагам а1 сега но треба да повторам учев пролета..
Ne vo gete. Mi doagjase profesorka doma koja shto bese zapoznaena so nachinot na polaganje vo gete i se fokusiravme glavno na testot.
Учам медицина,по завршување имам желба да пробам со работа во странство Германски имам учено во средно ама ништо незнам Предложете(училиште/професор) од каде да почнам да го совладам јазикот и да се стекнам со сертификат за работа во странство???? До кој степен се учи за работа како медицинско лице во странство???
Треба да ја нострифицираш дипломата и да имаш минимум Б2 Германски. Сертификатот ти важи само од Гете. Побарај на фејс има многу интензивни курсеви, не знам кој би ти го препорачала но тврдам дека повеќе би научила ако земаш приватни часови.
Не е точно дека важи само од Гете,проверете на страната на амбасадата и ке се уверите,не ширете дезинформации
Може ли број од професорката ? Или некој друг кој има број од професорка која дава приватни часови по Германиски?
Здраво девојки, дали случајно познавате некоја професорка по германски јазик која е заинтересирана за работа во приватно училиште? Може да биде и студент/ка.