Опкружете се со јазикот, слушајте го секој ден колку што можете повеќе. Гледајте серии, јутјуб канали, филмови, музика слушајте... она што ви одговара. Јас така научив англиски, така и шпански нели научивме Ви го препорачувам овој канал на јутјуб, јас се заразив тотално https://www.youtube.com/c/EasyGerman
Препорака за курс за почетници во Скопје? Не ми менува дали е онлајн или во живо, но претпочитам да е самостојно со професор, евентуално ако не се наоѓа можи и со група.
Женски, кажете некои фри сајтови за учење германски, Дуолинго и Busu ги знам, ама јас С1 треба да учам а тие се ептен почетнички, барав на Гете институт, ама се плашта
Devojki otprilika za kolku vreme se uci germanskiot jazik,so aktivno ucenje preku kurs i so stalno gledanje filmovi i serii. Vasi iskustva kako ste naucile i za kolku vreme?
Pak jas Zavisi,sekoj razlicno.Jas pocnav od nula,azbuka. Posle 9 meseci aktivno ucenje poloziv B1 od prva.Pa slednata godina polagav B2.
Bidejkji ne se razbiraam bas vo nivoata,dali primer B2 e vekje na razgovorno nivo ili treba mnogu povekje za da moze da se razberes so lugje?
Сега гледам ја дека си прашал, многу сум задоволна од часовите во да научиме. За почеток можеш со група па понатаму во зависност како ти оди можеш да продолжиш со приватни часови.
Дајте онлајн апликација за Германски јазик да учам од дома. За курс и полагање кога ќе дојде време пред заминување
Добра опција за тие што сакате да полагате и сте понапреден степен е и онлајн часови дирек од Германија. На VHS- Volkshochschule има курсеви за сите нивоа и по слични цени ко во МК. За Vorbereitungskurs B2 за Гете сертификат платив 150 евра, две професорки германки што и самите се оценувачи на Гете, не спремаа група од 8 луѓе и ти кажува ти ќе положиш, ти џабе ќе одиш. Плус сите финтички за како полесно да го поминеш тестот. Ти може да се убиеш од учење и да знаеш добро германски, но ако не пишуваш во формат што тие го бараат џабе ти е.
Колку време трае курсот за цело Б2 ниво? Дали е всушност курс за учење јазик или курс - подготовка за полагање?
Здраво на сите! Ве молам да ми кажете најповолна цена за германски јазик за Б2, и дали тоа всушност помага за подобра работа?
Има и такви и такви. За учење од б1 до б2 е од 3 до 6 месеци зависи до интензитетот. За подготвителен е 10 термина.