Здраво, кај можам да ја најдам книгата Schritte International neu 5/6 (B1 нивото). Гледав доста интернет линкови ама не можам да ја најдам или не ми дава да ја симнам. Ја имате ли pdf или да ми кажете каде низ Скопје можам да ја најдам. Фала многу
Мислам дека ги има во Литература да ги купиш, а за линк провери дали ги има на PDF Drive или на Z-Library.
Здраво, Дали имате искуство со курсот по Германски јазик за А1 ниво кај Мартина? На инстаграм има профил, Германски со Мартина.
Здраво, дали некој од вас има посетувано часови во гете во последно време? Во колку часот даваат термини за настава и дали има после 18ч термини? Вртев на телефон ама не ги добивам никако. Благодарам однапред
Преку работна недела вртам, веќе 3 дена никој не крева. Вртам околу 10-11-12ч. Дали евентуално на меил враќаат?
Здраво дечки, дали некој има да сподели табела на именките по родови, кога учев германски ни ја даде професорката но не ја чувам. Ги ископирав учебниците во фотокопирницата кај Бисер и започнав сама до А2/2 бидејќи таму застанав. Но ако имате некој совет каде да се потсетам за граматика/падежи ќе бидам благодарна да споделите.
Moja prijatelka e profesorka po germanski jaz I drzi online ako sakas ke ti dadam kontakt vo privatna poraka
Zdravo decki, mi treba profesor po germanski jazik sto dava privatni casovi. Slucajno da ne poznavate takov nekoj?
Здраво девојки, долго време не сум активна на форумов, ама една мака ме натера да се сетам на лозинката Вака дали некоја членка би можела да ми пречорача професор/ка по германски јазик за индивидуални часови, ама стварно ми треба некој/а што ќе ме научи, немам проблем со граматика колку со зборови и зборување? Би била благодарна доколку некој ми помогне
Здраво девојки, би сакала да почнам да учам германски но немам никакво предзнаење, па ве замолувам за совет/препорака каде да почнам. Дали да барам онлајн професор (слободно препорачајте) или да се запишам во Гете или некое друго школо за јазици? Благодарам.
дајте идеи како да си го вежбам германскиот? знаете некои форуми да се зачленам на нив? или некоја книга да препорачате? Јас ја иам почнато Мајн Кампф ама ми здосади после 30тата страница, можам да пробам пак иам некои книги дома од последниот курс, и работна имам серија некоја освен Дарк пошо е катастрофа? стварно ми е дарк
Пуштај им го Рајмштајн на комшиите и таман ќе учиш а и ќе ги иритираш и нив, двојна добивка Мајн Кампф само, нема подобра книга за германскиот има доста специјализирани некои зборови. Пишувана е на повисок стил и тешко разбирлива како библијата и затоа здосадува, ама само читај ја колку да вежбаш изговорот и јазикот. Viel Glück
Danke schon neam germansko o na laptopov.. sakam da go upotrebuvam coek греота е да не го користам сака некој да му држам часови? до Б2.2 знам, таман и јас ќе си повтарам. имаат ли тие Швабите форуми ко феминава да се зачленам ја гуглав форуми, ама сѐ се за деца, и бејсик знам страни за учење германски ама не ми треба од А1 да почнам, имав симнато она као се викаше, апликацијана? Дуолинго, значи џабе трошење време.
Би требало да имаат. Иначе ако гледаш тв, има еден канал RTL 2 кога си дома пуштај да го да ти брчи хаха или на јутуб клипчиња/емисии колку да си опкружена. Мене послаб мие германскиот одев на курс ама не многу, знам нешто колку да се снајдам, сега на јутуб од време на време гледам клипчиња емисии на германски пошто како да кажам љубител сум на германскиов за разлика од другиве јазици и убаво мие да си слушам само ама со тоа ќе научам нешто.
музиката им е пребрза нема да уконтам така нишо ја неам проблем со читање и пишување, за читање нешо и да не сфатам, од логика со другите зборови поврзувам. Тешко ми е шо не го зборам а ми се иде летово на Воркендтравел