Сакам да се запишам на курс, па не знам дали за подобро да го научам германскиот е подобро стандарден или интезивен курс? Некој кој има искуство да ми каже ако може
Па зависи за која цел сакаш да го научиш германски Ако ти е за да одиш што побрзо таму или студираш таму, тогаш би рекла интензивен е подобро, ако сакаш да го учиш за сопствени цели тогаш можеш и стандарден.
Здраво дали некој има линк каде би можела да ги симнам книгите од Menschen од визија школата ми пратија линк ама не ми отвара сакам да ги испринтам
Здраво, дали некој би сакал да ми препорача книги (А1-А2-Б1)(достапни за купување/бесплатни за симнување) за да можам да го усовршам својот германски? Имам познавање и зборувам до ниво на б1/2 (но со граматички грешки) Го имам научено од пракса и од ТВ така да би сакал да го надоградам речникот и да ја поправам граматиката, е сега гледав курсеви во гете.. но малку се скапи.. некој да помогне нешто? Поздрав и однапред благодарам!!!
ОНЛАЈН ЧАСОВИ ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 400 ДЕНАРИ 60 МИНУТИ (А1-В1) НИВО 500 ДЕНАРИ 60 МИНУТИ В2-C1 НИВО Доколку сте заинтересирани пишете ми во порака. Постои и можност за добивање на снимен курс за секое ниво.
Дали има некаде тестови за а1, а2, цело ниво за странсци? не сакам онлајн, сакам да се пдф да си принтнам и да решавам.
Дали и вие што имате големо познавање на Германски јазик правите грешки во дас, дие, дер? Многу го саботираат јазиков, можеше да е поедноставно.
Zdravo na site dali ima nekoj za a1 nekoj materijal makedonski germanski ili samo germanski Zasega ucam od schritte 1 Dali mozi nekoj sovet od kade da ucam i vezbi. Fala od napred.
Има ваква тема, во истава категорија. Побарај таму искуства, јас конкретно барам општо на гугл и има какви такви вежби.