Не би ти препорачала да учиш од Schritte, многу подобра верзија на книга за возрасни и за почетници е Menschen A1.1, исто така и работната има интересни вежби.
Zavisi od mnogu faktori, dali ucis intenzivno, dali imas so kogo da go zboruvas, dali si opkruzena so luge koj go zboruvaat toj jazik, dali slusas vesti, programa nekoja ili muzika na Germanski, najvazno dali imas motivacija i cel za da go naucis? Godina dena so se gore napisano i ke go zboruvas.
Се согласувам со членката што има нaпишано. Доколку имаш многу силна желба, мотивација и цел јазикот се изучува пребрзо. Исто така зависи и кој и како ти го предава. Јас сум предавала на луѓе што го учеле со сила, во 99% случаевите за тест само, тие немале никаков напредок и не го научиле никогаш правилно. Другите со коишто сум работела што имале желба и мотивација за 6-7 месеци веќе можеш и конверзација да направиш. Се зависи од тебе и колку значење му придаваш на јазикот.
Јас учев друг јазик во група таму и не бев задоволна. За германски моја препорака е Германски со Мартина ( види ја на инстаграм) или професорката Билјана ќе ти пишам број ако си заинтересирана.
И јас исто така давам часови, доколку ти треба часови, а и да не ти треба, совет било што и да ти треба можеш да ми пишеш.
Здраво.Имам учено Германски пред короната( па имав тежок период, се вработив после и не продолжив).Да ми препорачате некое школо за Германски околина на К Вода, Драчево..
да не знаете некаде каде нудат Германски курс ама со физичко присуство во Скопје, некако со ова онлајн се осееќам дека не е доволно добро