Да не се повторувам, и јас барам со физичко присуство за во Скопје, не знам каде се се испојавив да прашам, се беше онлајн
Колку време се чека за конечни резултати од Гете Б2? Пример после усниот дел дали одма кажуваат дали усното е положено и за колку време би добила сертификат?
Hallo, hallo! Јас би сакала да ве поздравам и секако да понудам помош (+ мотивација дека има надеж, дури и доколку чувствувате дека немате напредок во изучувањето на јазикот) Како некој што самоиницијативно го научил јазикот (без претходен контакт со истиот) и од пред извесно време работи со германски, дефинитивно научив многу околу пристапот, истрајноста и методите за поефикасно учење! Моментално работам vollzeit, меѓутоа по завршување на работно време (по 17:00h) имам простор за онлајн настава (работам со А1, А2 и Б1 ниво периодов). Можете да ми пишете приватна порака за повеќе детали
Дечки ми се ослободија некои термини за изучување германски, доколку некој сака да учи германски од нула или да си го подобри германскиот нека ми пише слободно за да споделам повеќе инфо
Мала помош за една реченица. Како ќе кажете " имав еден од најлошите денови" Ich hatte einer der schlimmsten Tage oder ich hatte eines der schlimmsten Tage? И ова: тој е еден од најтешките испити? Das ist eine/einer der schwierigsten Prüfungen? Дали во првото ein треба да ставам генитив или првото ein го членува според родот на именката ама акузатив, номинатив?
Ich hatte einen der schlimmsten Tage überhaupt. Das ist eine der schwierigsten Prüfungen. Dies ist eine der schwierigsten Prüfungen.
Таман работа, повели и друг пат. Инаку гугл транслејт не ти е најдобар извор за превод така што подобро да прашаш некој што знае да каже
Здраво девојки, Би сакала интензивно да го научам германскиот јазик. Ако можете да ми предложите онлајн учење кои се најдобри или пак со физичко присуство во Охрид? Фала Ви однапред.