Имам слушано А1 часови со професорка, ама испитот за Гете сама си го спремав, со вежбиве од интернет.
Мислам дека б1 и б2 се поделени на три поднивоа бидејќи се обемни. Ама не сум сигурна. Или можно да е нешто како Б1+, пак ради обемноста.
Ми треба помош за конјуктив 1 множинска форма. Ако може некој што има познавање да ми пише, би била многу благодарна!!
Здраво, за А1 кои теми за пишување даваат? Дали сте запознаени и за колку време ги даваат резултатите?
Имаш еден емаил и еден формулар со празни места за пополнување. А за колку време даваат резултати не знам, јас полагав петокот
Пишував емаил до некоја госпоѓа која има школа за јазици. Пишав каква им е програмата дека сум заинтересирана да се запишам на германски. Битно е да содржи sehr geehrte damen und herren ако не ја познаваш сопственикот/сопственичката или ако знаеш која е на пример Liebe Frau Dramaqueen, па пишуваш две реченици, па на крај mit freundlichen grußen и така.. Формуларот беше за градинка, дека сакам да го запишам детето и треба да пополнам колку години е, од каде сме, занимања на родителите.. Тоа се е веќе спомнато горе во кратко текстче над формуларот.
Или до крај на декември или после празниците во Јануари. Секако пред 10ти јануари не верувам да имаат испити