Имам слушано А1 часови со професорка, ама испитот за Гете сама си го спремав, со вежбиве од интернет.
Мислам дека б1 и б2 се поделени на три поднивоа бидејќи се обемни. Ама не сум сигурна. Или можно да е нешто како Б1+, пак ради обемноста.
Ми треба помош за конјуктив 1 множинска форма. Ако може некој што има познавање да ми пише, би била многу благодарна!!
Здраво, за А1 кои теми за пишување даваат? Дали сте запознаени и за колку време ги даваат резултатите?
Имаш еден емаил и еден формулар со празни места за пополнување. А за колку време даваат резултати не знам, јас полагав петокот
Пишував емаил до некоја госпоѓа која има школа за јазици. Пишав каква им е програмата дека сум заинтересирана да се запишам на германски. Битно е да содржи sehr geehrte damen und herren ако не ја познаваш сопственикот/сопственичката или ако знаеш која е на пример Liebe Frau Dramaqueen, па пишуваш две реченици, па на крај mit freundlichen grußen и така.. Формуларот беше за градинка, дека сакам да го запишам детето и треба да пополнам колку години е, од каде сме, занимања на родителите.. Тоа се е веќе спомнато горе во кратко текстче над формуларот.
Или до крај на декември или после празниците во Јануари. Секако пред 10ти јануари не верувам да имаат испити
Ќе ве замолам за предлог oнлајн часови по Германски. Пожелно е да бидат индивидуални. Почнувам од А1 1 ниво.
Zdravo devojki,ima li nekoj da polagal na 20 dek.za A1..me interesiraa za kolku vreme gi dobivame rezultatite ?
Zdravo decki Sakam da polagam a1 germanski i da go spremam za 2 meseci , dali e toa vozmozno ili malce sum preambiciozna? pls kazete mi sto da se nasocam i od sto da ucam se sto vi sluzelo ke mi znaci TNX <3
A1 LEVELOT e socinet od A1.1 i A1.2 mislam deka ke uspees da stignes za 2 meseci samo ako ucis seriozno sekoj den
Некој што има искуство да ми каже, колку време приближно е потребно да се стигне од нула до ниво Ц1 германски?