Препорака за добар и квалитетен професор за индивидуални часови, ниво Б1/Б2? Некој кој посетувал Гете инститит само онлајн, како сте задоволни?
Дали некој полагал Б1 Telc во скоро време? Ако може да кажете како поминавте и да ми пратите материјали за учење и спремање на испитотот. Ако може некој и во порака да ми пише. Благодарам
Moja prijatelka polagase pred 2 nedeli vo Telc po vtor pat, no po vtor pat zaradi panika.Imam jas nekoi 15 testovi od telc za vezbanje dokolku treba da gi ispratam. Isto taka imam i od gete 15 testovi za b1.
Od moe licno iskustvo, polagav gete b1 i iskreno ne sum mnogu zadovolna. Site gi turkaat osven ako go nemas ona naseto "prijateli" i moras sekako na vtor pat da polagas pa taka i jas sega povtorno ke polagam. Za telc iskreno site pofalbi gi imam slusnato iako e za nijansa potesko sprema gete bidejki na b1 ima uste eden modul so gramatika
Mi treba nekoj so polagal vo goethe konkretno za A1 ,istoto mi go kazaa deka vo telc povekje bilo gramatika dodeka pa vo goethe bile postrogi.